Комаровський розповів, як “брешуть” тести на коронавірус і чи потрібні вони взагалі

Новини 27 Грудня, 2020 932

Комаровський дав поради, як зустрітися з коронавірусом і уникнути ускладнень

Людина може перенести виражену коронавірусну інфекцію і мати негативні аналізи тестів, каже лікар

До тестів на коронавірус потрібно ставитись скептично. Під час вираженого коронавірусу ПЛР у 30% випадків показує негативний результат, а кількість людей, які просто продають тести з будь-якими необхідними вам результатами – дуже велика.

Про це заявив лікар Євген Комаровський під час інтерв’ю на своєму каналі в YouTube, пише “Четверта студія” з посиланням на ТСН.

“Теоретично я хочу знати, який державний орган перевіряє, контролює лабораторії. Хто це і чому ми з вами не маємо регулярних звітів. І загалом, який процент результатів – помилковий. Я знаю, що в США цим займаються постійно. У нас досліджень на цю тему не бачу і не чую”, – сказав Комаровський.

За словами лікаря, його знайомі отримували тест із дуже високим рівнем антитіл, але “щиро дивувались, бо жодних симптомів у них не було”. Тоді вони звернулись в іншу лабораторію, де отримали навпаки результат з нульовим показником антитіл.

“Тому я вважаю, що найважливіше, що ні ви, ні ваші лікарі не повинні розглядати будь-які тести, як догму, як абсолютну істину. Що стосується тестів, потрібно дуже багато скепсису нам усім. Це дуже важливо. Кількість людей, які просто продають тести з будь-якими вам необхідними результатами – дуже велика. Я не розумію, чому досі ці тести ПЛР розглядають, як основу. Під час вираженого коронавірусу ПЛР у 30% випадків – негативний”, – сказав лікар.

Євген Комаровський вважає, що питання коронавірусу дуже політизоване.

“Це зайвий раз мене наводить на думку, що з коронавірусом усі рішення – не медичні, вони або політичні, або бізнес-рішення. Ось це потрібно визнати і потрібно вчитись жити, маневрувати і робити правильний висновок, щоб не постраждати. Раніше говорили, що найкрутіший бізнес – це зброя, нафта, наркотики. Зараз я розумію, що найкрутіший бізнес це – тести. Це реально просто золоте дно”, – каже медик.

Лікар також зазначив, що лікування коронавірусу не залежить від результатів ПЛР-тесту.

“Насправді тести робляться для того, щоб, коли у вас – позитивний ПЛР, держава могла б провести  у повному обсязі протиепідемічні заходи. Виявити контактних осіб, забезпечити ізолювання хворих. Держава усім цим не займається. Тобто ви прийшли в лабораторію, у вас позитивний ПЛР, то й що? Вам скажуть самоізолюватись і ви поїдете в громадському транспорті додому після вашого позитивного ПЛР. І що з цього випливає? Від результату ПЛР залежить лікування? Ні. Лікування залежить від симптоматики. І наявність, чи відсутність антитіл, ні про що не говорять. Людина може перенести виражену коронавірусну інфекцію і мати негативні аналізи”, – підсумував Євген Комаровський.

Коментарі

Позначки: , ,