Командир штурмового батальйону закликав хоче відправити воювати 18-20-річних хлопців (ВІДЕО)

Новини 21 Січня, 2024 45

Мобілізовувати студентів, а не дідів: командир штурмового батальйону закликав підходити до мобілізації в Україні ширше

Боєць 3 ОШБр Петро Горбатенко «Ролло» зробив заяву щодо мобілізації – час мобілізувати 18-20-річних, а не дідів. Військовий і командир штурмового батальйону закликав підходити до мобілізації в Україні ширше. Мовляв, студенти також можуть воювати.

Про це Горбатенко висловився в ефірі з Наталією Мосейчук, пише Четверта студія.

«Нам потрібно мобілізуватися ширше… Нам потрібно мобілізувати 20-річних і 18-річних. Настав час мобілізовувати 18-20 річних студентів, а не дідів, — командир штурмового батальону 3 ОШБр.

Командир одразу ж перепросив на рахунок віку, і сказав, що не бажає нікого образити.

Просто на його думку старші бійці ( більшість 50 років+ ) уже мають багато супутніх хвороб, набутих за життя і в більшості вже не можуть виконувати якісно бойові завдання через це.

«В чому проблема, що студенти? Ну і що? Студенти не мають воювати? Повинні. Вони підходять? Підходять. Вони, що не вміють, не готові, не народжені для війни? Ніхто не вміє, не готовий та не народжений для війни. Питання у підході до підготовки», – сказав Ролло.

Прослухати повну версію інтерв’ю та що пропонує командир можна тут:

Додамо, що 9 листопада, Володимир Зеленський ухвалив два законопроєкти. А саме «Про продовження строку дії воєнного стану в Україні» та «Про продовження строку проведення загальної мобілізації».

Діятимуть ці закони до 14 лютого 2024 року

Коментарі

Позначки: , , ,