Команда Зеленського зупинила підвищення пенсій та зарплат, – Олексій Гончаренко

Новини 06 Грудня, 2019 396

Зеленський у Трускавці, 03.09.19, фото: 4studio

Державний бюджет, підготовлений і проголосований командою Зеленського, фактично «заморожує» ріст пенсій, зарплат вчителів, військовослужбовців та інших працівників соціальної сфери. Це повністю спростовує передвиборчі обіцянки президента та його партії – заявив під час спілкування з журналістами народний депутат з фракції «Європейська Солідарність» Олексій Гончаренко.

«Чому заплановане підвищення грошового забезпечення військовим на наступний рік лише на дев’ять відсотків при інфляції шість відсотків?» – наголосив він.
Окрім цього, народний депутат вважає, що законодавчі ініціативи команди Зеленського знищують малих підприємців.

«ФОПи – це люди, які нічого не просять від держави. ФОПам потрібно подякувати за те, що вони працюють самі, годують свої родини, а дехто ще й іншим дає роботу. Натомість уряд намагається витискати з них останнє і оголосив їх головними олігархами країни», – сказав політик.

Гончаренко наголосив, що непотрібно забувати про ще один крок чинного уряду – це «пропуск» російської електроенергії на український ринок, який «вбиває» українську енергетику і українських шахтарів.

Також він нагадав про збільшення ціни на газ для населення владою Зеленського. «Маємо збільшення ціни на газ. Якщо в жовтні ціна на газ була 6 гривень за кубометр, то в листопаді її підвищили до 7 гривень, а з 20 грудня вона буде 8 гривень за кубометр», – зазначив він.

Коментарі

Позначки: ,