Незважаючи на формальну заборону імпорту електроенергії з Росії і скасування «правки Геруса», команда Зеленського залишила можливість отримувати струм з Росії.

Про це заявив народний депутат фракції «Європейська Солідарність» Олексій Гончаренко в коментарі виданню «Главком», інформує Четверта студія з посиланням на прес-службу “Європейської Солідарності”.

«Ухвалили закон №2233. Юристи почали дивитися і вже в пресі почали виникати такі речі, що це суттєва маніпуляція. Вставлена фраза про заборону російського імпорту в закон, але юридично взагалі не визначено, що це таке: з території Росії, чи від резидентів Росії, чи через електромережі Росії. Заявляють, що по суті імпорт залишився можливий, а ця фраза просто як «мир у всьому світі», – сказав парламентар.

Він наголосив, що суспільство ввели в оману, залишивши можливість здійснювати імпорт електроенергії через білоруських посередників.

«Відбулася страшна маніпуляція і фейкове припинення імпорту з Російської Федерації. Це як наче фантик на цукерці: написали, що забороняється, а насправді залишили Білорусь, залишили перетоки, не дали визначень. І хоча прямих договорів, я так думаю, все ж таки не буде, але будуть використовувати цей ринок на добу. Ми бачимо, що, зіштовхнувшись з такою хвилею обурення українського суспільства, Герус пішов шляхом все залишити як є, але просто зробити вигляд, що начебто щось скасували», – підкреслив Гончаренко.