Команда Порошенка забезпечила енергетичну незалежність України, – експерт

Новини 14 Червня, 2019 58
Парламентські вибори: хто проходить в раду від "ЄС"

Парламентські вибори: хто проходить в раду від "ЄС"

Заступниця Міністра енергетики та вугільної промисловості України з питань європейської інтеграції, волонтер Наталія Бойко, яка йде на парламентські вибори за списком партії “Європейська Солідарність”, наголосила на необхідності розбудовувати вітчизняні газові і енергетичні ринки та інтегрувати їх в європейські ринки. Про це вона сказала в ефірі телеканалу “Прямий“.

“5 років у нас була дуже чітка політика – ми максимально робили все для забезпечення енергетичної безпеки і незалежності від російського агресора. Зараз не лише не можна послаблювати позиції, починати загравати в дискусіях з росіянами про знижку на газ, яку вони можуть нам дати з барського плеча, потрібно й далі максимально тримати напрямок на євроінтеграцію енергетичного сектору.

Дуже багато було вже зроблено, нині крок за кроком потрібно вибудувати наші ринки газу та електроенергії, пізніше інтегруючи їх в європейські ринки і таким чином зістрибнути з російської газової “голки” – додала Наталія Бойко.

Вона нагадала, яку високу ціну заплатила Україна за знижку на російський газ – це російський флот, війна, окупація Донбасу.

“Я не хочу такої знижки, я хочу, щоб Україна будувала сильний енергетично незалежний сектор. Звісно, паралельно варто збільшувати видобуток українського газу, формувати міцні ринки і рухатись в Європу” – переконана Наталія Бойко.

Коментарі

Позначки: ,