Колишнього голову однієї із сільських рад Червоноградського району підозрюють у заволодінні 2,5 млн грн бюджетних коштів

Новини 29 Червня, 2022 25

Обіцяв вивезти із Запоріжжя до Мелітополя. У Львові судитимуть фейкового перевізника

без проведення жодних будівельних робіт, підозрюваний підписав відповідні акти про їх виконання, на підставі яких підряднику безпідставно перераховано з місцевого бюджету близько 2,5 млн грн

За процесуального керівництва прокурорів Червоноградської окружної прокуратури повідомлено про підозру 63-річному колишньому голові однієї із сільрад Червоноградського району за фактом заволодіння бюджетними коштами та службового підроблення (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).

Про це ІВ Четверта студія повідомили у відділі інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

За даними слідства, чоловік, перебуваючи на посаді голови сільської ради, достеменно знаючи, що немає необхідності будівництва підвідного газопроводу середнього тиску до сіл територіальної громади, оскільки такий було збудовано декілька років тому, ініціював проведення тендеру на вказані роботи. В результаті проведення такого було укладено договір з будівельною компанією.

В подальшому, без проведення жодних будівельних робіт, підозрюваний підписав відповідні акти про їх виконання, на підставі яких підряднику безпідставно перераховано з місцевого бюджету близько 2,5 млн грн.

Суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Окрім цього, судом накладено арешт на нерухоме майно, яке буде передано до Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА).

Слідчі дії тривають, встановлюються інші причетні особи.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими слідчі СВ ВП №2 Червоноградського РВП ГУ НП у Львівській області, за оперативного супроводу Червоноградського районного відділу УСБУ у Львівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Коментарі

Позначки: