Колишній міліціонер з Львівщини попався на мільйонному хабарі (ВІДЕО)

Новини 26 Червня, 2020 2 141

Фото: НАБУ

Раніше голова Кіровоградської ОДА працював у ДАІ Львівської області

Голова Кіровоградської обласної держадміністрації Андрій Балонь викритий на хабарі в розмірі 1,8 млн грн.

Як пише «Четверта студія» з посиланням на «Новинарня», про викриття і затримання “одного з голів ОДА” ввечері в четвер, 25 червня, повідомила пресслужба Національного антикорупційного бюро. Водночас, за даними ЗМІ, йдеться про Кіровоградщину та її голову Балоня.

“25 червня 2020 року детективи НАБУ спільно з ГУ БКОЗ та УСБУ в одній із областей за процесуального керівництва САП викрили голову однієї з обласних держадміністрацій та посадовця цієї ж ОДА «на гарячому».
Як встановило слідство, чиновники у змові запропонували керівникові регіонального осередку одного з органів державної влади в області надати їм неправомірну вигоду в 1,8 млн грн в обмін на невчинення перешкод у його діяльності. За умовами «пропозиції», кошти мали передаватися траншами.

Перший транш у 100 тис. грн посадовці ОДА отримали в червні 2020 року, що зафіксовано в матеріалах слідства. Під час передачі другого – у 250 тис. грн — їх викрито на гарячому”, – ідеться в повідомленні Бюро.

Як пише на своїй сторінці у ФБ адвокат Олег Мицик, «я пригадую Андрія Балоня ще слідчим відділу розслідування ДТП ГУ МВС у Львівській області приблизно у 2010 році. Потім було карколомне скакання по посадах: начальник слідства у Самбірському РВ, потім начальник сдідства на Житомирщині. Потім….. . А тепер губернатор. Хтось його “ніс”.

Коментарі

Позначки: , , ,