Колишній кумир мільйонів Іво Бобул підтримав на мера Києва регіонала, який розганяв Євромайдан

Новини 13 Серпня, 2020 16 648

Іво Бобул Фото: uareview.com

Людина, яка спроможна бути мером Києва – це Попов, – Бобул

Колишній кумир мільйонів Іво Бобул підтримує на посаду міського голови Києва Олександра Попова.

Як пише “Четверта студія”, про це Іво Бобул написав на своїй сторінці у ФБ.

Просто дивуюсь скільки людей хочуть стати мером славетного Києва. І я задаю питання собі… А вони взагалі мають уяву, що воно таке бути мером? Я гадаю, що ні. По перше, треба мати хоча-б якусь технічну освіту, по-друге, треба любити людей які живуть у Києві. Берегти флору і фауну. Ще яким то дивом, допомагати бідним людям вирішувати проблеми міста не за рахунок вирубуванням лісних масивів, пенсіонерів та хворих діточок.

Тому мені хочеться сказати деяким претендентам: може досить грати в таки ігри!

Тепер моя думка, щодо обрання мера нашої столиці:  я не є заангажованим ніким, це просто моя думка. Я знаю і впевнений, що є людина, яка спроможна бути мером Києва – це Попов Олександр.

Ця людина є професійною, має великий досвід в цій галузі і, що саме головне, він любить киян і Київ“, – зазначає у своєму дописі Іво Бобул.

 

Довідково. Олександр Попов (нар. 22 листопада 1960, Кривий Ріг, Дніпропетровська область) — український політик, член Партії регіонів, міністр з питань житлово-комунального господарства України (2007, 2010), народний депутат Верховної Ради України 6-го скликання, голова Київської міської державної адміністрації з 16 листопада 2010 року. Відсторонений від обіймання посади 14 грудня 2013 року у зв’язку з підозрою у причетності до порушення конституційних прав громадян, які 30 листопада 2013 року перебували на Майдані Незалежності в м. Києві. Звільнений з посади 25 січня 2014 року.

Як раніше повідомлялося, ГПУ підозрює голову КМДА Попова у перевищенні повноважень під час розгону Євромайдану. Попов раніше заявив, що під час розгону Євромайдану виконував вказівки секретаря РНБО Андрія Клюєва.

Раніше в ГПУ начальник слідчого управління ГПУ, а також його заступник допитали голову КМДА Олександра Попова, начальника київської міліції Валерія Коряка і заступника секретаря РНБО Володимира Сівковича, у яких були взяті свідчення про події 29-30 листопада.

Генеральний прокурор Віктор Пшонка 14 грудня на екстреному брифінгу заявив, що в розгоні Євромайдану в ніч на 30 листопада підозрюються голова КМДА Олександр Попов і заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони Володимир Сівкович, яким інкримінують перевищення влади і посадових повноважень.

Попов повідомив слідству, що 29 листопада вранці йому зателефонував секретар РНБО Андрій Клюєв і зажадав встановити ялинку сьогодні ж, а також повідомив Попову, що всі подальші вказівки йому дасть заступник секретаря РНБО Володимир Сівкович. Попов також заявив, що за діями комунальників та “Беркута” на Майдані він і Сівкович стежили через монітор відеоспостереження. За словами голови КМДА, камери знаходилися далеко від місця подій, і вони не могли зафіксувати акти насильства, які там відбувалися.

Нагадаємо, вранці 30 листопада на Майдані Незалежності співробітники “Беркута” силою розігнали мітингувальників, які відстоювали продовження євроінтеграційного курсу країни. Це викликало негативну реакцію громадськості. В результаті 1 грудня близько півмільйона людей вийшли на Майдан Незалежності.

 

Коментарі

Позначки: , , , ,