Колишній керівник Львівського ТЦК склав повноваження депутата облради

Новини 19 Лютого, 2024 47

На Львівщині створюють окремий стрілецький батальйон територіальної оборони

2020-го року Олександра Тіщенка вибрали депутатом Львівської обласної ради від партії «Слуга народу»

Депутат Львівської обласної ради та колишній очільник Львівського територіального центру комплектування та соціальної підтримки Олександр Тіщенко написав заяву про дострокове припинення повноважень депутата від «Слуги народу».

Про це повідомило «Суспільне» з посиланням на проєкт рішення Львівської обласної ради. Заяву він написав 16-го лютого. Депутати розглянуть це питання 27-го лютого під час засідання сесії Львівської обласної ради.

Керівник проєктів у сфері виборів та місцевого самоврядування громадянської мережі «Опора» Тарас Радь пояснив, що після того, як обласні обранці ухвалять рішення про припинення повноваження депутата Олександра Тіщенка, секретаріат ради повинен скерувати листа до Львівської обласної територіальної виборчої комісії.

«Обласна виборча комісія запланувала своє засідання на 29-те лютого. Проте з досвіду можу сказати, що навряд чи на цьому засіданні вже будуть розглядати надання депутатських повноважень наступному за списком кандидату в депутати. Найімовірніше, цей процес затягнеться на місяці», – зазначив Тарас Радь.

Олександр Тіщенко працював на посаді очільника Львівського обласного ТЦК і СП з 2017-го до 2020-го року. 2020-го його вибрали депутатом Львівської обласної ради від партії «Слуга народу».

Після повномасштабного вторгнення він повернувся на роботу в територіальний центр комплектування, де він знову став головним військкомом області. У серпні 2023-го року на хвилі звільнень усіх очільників ТЦК він написав рапорт на звільнення та розпочав займатися волонтерством.

Коментарі

Позначки: , , ,