Колишній глава МЗС Румунії виступив за поділ України

Новини 18 Вересня, 2022 325

Колишній міністр закордонних справ Румунії Андрей Марга заявив, що Україна має поступитися своїми територіями РФ, Угорщині, Польщі та Румунії. У посольстві назвали такі заяви неприйнятними.

Про це він заявив під час презентації своєї книги 14 вересня, пише «Четверта студія».

“Ми знаходимося в абсолютно особливій ситуації. Я з усією відповідальністю кажу, що Україна перебуває в неприродних кордонах. Вона має поступитися Закарпаттям Угорщині, Галичиною – Польщі, Румунії – Буковину, а Росії – Донбасом і Кримом. Це території інших країн, інакше будуть конфлікти”, – заявив Марга.

Він також заявив, що “Румунія має триматися трохи далі від війни”, що війна завершиться безпековою угодою США, Китаю, Росії та ЄС, а також запевнив, що Україна нібито “далека від демократії”.

Водночас у посольстві України в Румунії назвали такі заяви неприйнятними.

“Шкодуємо, що колишній міністр Андрей Марга європейської й демократичної держави виступає з заявами, які ставлять під сумнів базові принципи міжнародного права, зокрема непорушності кордонів. Забезпечення повної поваги до цих принципів — основа безпеки та стабільності на континенті. Такі заяви є неприйнятними за будь-яких обставин. Вони є особливо кричущим відхиленням у час, коли Україна героїчно захищає свою незалежність та безпеку усієї Європи”, – йдеться в повідомленні посольства.

Коментарі

Позначки: , ,