Коломойський і Боголюбов через Приватбанк вивели в офшори 470 мільярдів доларів, – Степан Трохимчук

Новини 27 Жовтня, 2019 14 426
Голова Львівського обласного відділення Всеукраїнського об’єднання ветеранів Степан Трохимчук. Фото ЗІК

Голова Львівського обласного відділення Всеукраїнського об’єднання ветеранів Степан Трохимчук. Фото ЗІК

Українці повірили казкам баронеси брехні Юлії Тимошенко про те, що під час війни Порошенко збільшив свої доходи у 82 рази(!), але не повірили офіційним даним, що він за цей час втратив 40% свого достатку, випавши з десятки найбагатших українців, пожертвував на ЗСУ понад 2 мільярди гривень. Не повірили українці і твердженням англійської газети «Фаненйншел таймс», що пані Юля має у закордонних банках статки у 6-11 мільярдів доларів, а повірили, що вона – бідна, не має власної хати і машини, а їх наймає. 

Про це у своєму блозі “Інформаційні війни і наше примарне майбутнє” на сайті “Четверта студія” пише професор, голова Львівського обласного відділення Всеукраїнського об’єднання ветеранів Степан Трохимчук.

“Прикладів такої брехні, наклепів, підлогів, інсинуацій в сучасних ЗМІ є тисячі, але спритне інформвоїнство  втокмачує в голови українців ту інформацію, яка робить їх ворогами власної української влади, налаштовує проти власної історії, мови, культури і церкви, заставляє любити тих чужинців, які вбивають їх кращих синів і дочок. Путін ініціює закон, за яким українці є носіями російської мови, щоб легше було видавати їм російські паспорти. Правда, більшість українців володіють російською, часто навіть краще як рідною. Але більшість росіян в Україні не володіють державною українською мовою, гидливо нехтують нею, підтверджуючи давнє правило, що рабовласник ніколи не буде говорити мовою рабів!”, – пише Степан Трохимчук.

На його переконання, інформаційна революція космічного масштабу змінює все сфери людського життя, устої суспільства, економіку і політику, гуманітарну і військову сфери.

“Отримання переважною більшістю людей миттєвого доступу до джерел інформації на порядки підняли швидкості та можливості ознайомлення їх усіма надбаннями людства, всіма його подіями та проблемами, що нас хвилюють. Інформація стала найбільшою цінністю, найважливішим товаром, найсильнішою зброєю, якою володіє людство. З світових лідерів  найшвидше це зрозумів В. Путін, який в вигідних для нього умовах тоталітаризму приступив до практичного використання. Але спочатку  розберемося про сучасне розуміння феномену інформації, її форми і методи використання у людській практиці”, – зазначає професор.

У блозі також відзначається: “Суть і глобальне значення інформаційної війни Путін не сам винайшов, а запозичив у свого однодумця Геббельса, міністра пропаганди Третього рейху. Останній довів, що брехня як інформаційна зброя має бути страхітливою, бо тоді лиш у неї повірять люди. І йому повірила більша частина німців, що привело світ до руйнівної Другої світової війни. Путін і його пахолки так зомбували значну кількість українців так, що вони повірили, що Ігор Гладковський завдав глобальної шкоди українській безпеці тим, що купляв у Росії дефіцитні запасні частини для української військової техніки і зброї за спекулятивними цінами у 2-4 рази вищими їх вартості, щоб наші танки пішли своїм ходом на фронт і стримали наступ агресора. Невже ж воююча Росія могла б собі дозволити продавати нам дефіцитні запчастини за собівартістю, щоб збільшити обороноздатність України? Але не повірили українці американським слідчим, які відкрили у себе кримінальне провадження, що Коломойський і Боголюбов за 10 років через Приватбанк, яким вони тоді володіли, вивели в офшори 470 мільярдів доларів, придбавши за них у США десятки підприємств, фірм і готелів. Невже ж це дрібничка, порівняно  з тими «космічними» 10 мільйонами гривень, які з великими натяжками за декілька років ГПУ приписує батькові і синові Гладковським?”.

 

Коментарі

Позначки: ,