KOLABA і Павло Зібров переспівали хіт «Хрещатик» і зняли кліп, їдучи в кабріолеті по Києву 

Новини 03 Листопада, 2023 267

30 років потому

Проект KOLABA продовжує давати нове життя українським шлягерам. Услід за недавніми успішними колабораціями з Іво Бобулом («А липи цвітуть») та Оксаною Білозір («Горобина ніч») по-новому зазвучав легендарний хіт Павла Зіброва «Хрещатик». Прем’єра – уже на всіх стрімінгових платформах та в радіоефірах. 

Про це повідомила Галина Гузьо, пише Четверта студія.

Українську столицю народний артист України Павло Зібров оспівав у далекому 1994-му. Створена на слова Юрія Рибчинського композиція одразу полюбилася киянам і досі вважається однією із найкращих пісень про Київ.

Минає три десятиліття – і молодий музичний проект KOLABA у співпраці з Павлом Зібровим дають нове дихання «Хрещатику». Як і в кліпі, знятому у 1994-му, у новому відео співаки колесять українською столицею на кабріолеті.

  • «Хрещатик» віддзеркалює у собі душу та енергію Києва, де переплітаються минуле і майбутнє, традиції й інновації, – кажуть у проекті KOLABA. – Ця пісня — це глибокий погляд на історію та сучасність міста, який перетинається з неймовірною музикою і потужним текстом, що не втрачають своєї актуальності. Історія «Хрещатика» розповідає про відданість, силу духу та віру в майбутнє.

«Хрещатик» поєднує покоління українців: в одних викликає глибоке почуття ностальгії, а в інших – свіжі враження й емоції. «Новою версією хіта ми хочемо розширити горизонти цього шедевра. Цей трек є символом єднання та гордості для кожного українця та тих, хто любить і цінує багатство культурної спадщини», – додають учасники KOLABA.

– Я стежу за трендами та стараюсь йти в ногу з часом, – каже Павло Зібров. – За гуртом KOLABA стежив, бачив їхні роботи, який апгрейд вони роблять старим пісням та як під їхні треки запалює молодь. Ми довго обговорювали: щоб це було в контексті зі мною та водночас на молодіжній хвилі і дійшли до висновку, що нашу співпрацю потрібно розпочати саме з моєї легендарної пісні «Хрещатик». Її знає вся Україна, а також за кордоном, співають від малого до великого. Співпраця видалась плідною: хлопці швидко зробили новий саунд, зняли оперативно кліп, режисером якого став Андрій Брунов. Сучасний Хрещатик, яскрава картинка, модні звуки – все для того, щоб глядач та слухач зміг відчути, як це по-модному зараз кажуть, «вайб» серця Києва. Щодо подальших планів, ми з KOLABA готуємо ще одну новинку. Але це трохи згодом, буде теж дуже сучасно та танцювально».

«Хрещатик» зазвучав по-новому не лише музично – автори нової версії хіта вирішили запікати у тексті слово «москва». А у відео ще й додали напис «Censored».

Переглянути кліп KOLABA & Павло Зібров «Хрещатик»:

Проект KOLABA створили львів’янин Андрій Павлеса та полтавчанин Владислав Крипак – у воєнний час, 8-го квітня 2022 року, з метою підтримки морального духу ЗСУ та усіх українців. Ще одна ціль нової команди – розвиток та популяризація української музики – шляхом колаборацій з артистами у нетипових для них стилях та створення реміксів.

«Пацики на моциках», «Ой, мамо, люблю Гриця», «А липи цвітуть», «Горобина ніч», «Пазл», «А калина не верба», «Розмова з тобою», «Ти щаслива будеш» – найпопулярніші хіти та ремікси музичного гурту KOLABA, які взірвали чарти популярних музичних майданчиків і здобули широку популярність. Загальні охоплення пісень проекту на різних стрімінгових платформах – понад 650 мільйонів прослуховувань.

KOLABA – учасники Atlas Festival 2022, благодійного шоу «РАША, гудбай», де разом з іншими учасниками зібрали 2,5 млн. грн. на портативні електростанції для ЗСУ; переможці премії MEGOGO MUSIC AWARDS у номінації «Музика вільної країни»; медіаамбасадори «Добробат» – Відбудуємо Україну разом!»; учасники багатьох благодійних концертів зі збору коштів для захисників та захисниць України. А також неодноразово підтримували бійців виступами на передовій.

Коментарі

Позначки: