Княжицький назвав подачу води до Криму визнанням анексії

Новини 06 Березня, 2020 195

Микола Княжицький Фото: 24Канал

Народний депутат від “Європейської Солідарності” Микола Княжицький назвав пропозицію прем’єр-міністра Дениса Шмигаля відновити подачу води до окупованого Росією Криму спробою визнати анексію півострова .

Про це народний депутат Микола Княжицький заявив в кулуарах Ради перед ранковим засіданням, передає Еспресо.TV.

“Фракція “Європейської Солідарності” висловлює рішучий протест проти спроб влади Зеленського фактично визнати анексію Криму. Ми протестуємо проти спроб влади Зеленського фактично почати подавати воду в Крим. Подача води в Крим – це не спосіб порятунку українців, кримських татар, представників інших народів, які живуть на цій окупованій території. Подача води в Крим – це подача води російським військовим, це подача води окупантам, це подача води тим, хто хоче знищити нас – українців – не лише в Криму, а всюди в Україні”, – сказав Княжицький.

Народний депутат також заявив, що чинна українська влада взяла курс на капітуляцію перед агресором.

“Незважаючи на подальші нібито вибачення прем’єр-міністра, ми чудово розуміємо і після заяв Арахамії, і після заяв Кулеби, що українська влада взяла прямий курс на капітуляцію, на зраду інтересів мільйонів українців, які живуть на окупованих територіях. Взяла курс на зраду інтересів кримськотатарського народу, який бореться проти агресора, який зазнає постійних переслідувань, який разом із нами, українцями, протестує проти будь-якої підтримки агресора, в тому числі – через подачу води в Крим”, – сказав Княжицький.

Народний депутат наголосив, що у Раді утворилася більшість за участі “Слуги народу” і ОПЗЖ, яка намагатиметься знищити здобутки Революції Гідності та повернути Україну до оновленого СРСР.
“Нас в парламенті не так багато. Ми бачимо, що після обрання нового уряду і відставки генерального прокурора в Раді утворилася стійка більшість зі значної частини влади Зеленського – деякі з представників його фракції за це не голосували, – але Зеленський отримав підтримку від “Опозиційної платформи – за життя”, отримав підтримку від, так званих, парламентських груп, які голосують за підтримку своїх корупційних інтересів. Ця нова більшість зробить все не просто для того, щоб знищити здобутки Майдану, не просто для того, щоб зрадити тих, хто загинув на фронті україно-російської війни, не просто для того, щоб зрадити наших братніх кримських татар, – вони зроблять все для того, щоб повернути нас в оновлений, як каже Путін, Радянський Союз, де не буде ніякого українського народу, тому що таких немає, де згадуватимуть про кримських татар лише тоді, коли показуватимуть їх у в’язницях. Ми зробимо все, щоб не допустити такого шляху розвитку для нашої країни”, – сказав Княжицький.

Коментарі

Позначки: , ,