КМІС опублікував нові рейтинги політиків та партій

Новини 16 Лютого, 2022 810

Порошенко звернувся до Зеленського

Нинішнього президента України Володимира Зеленського підтримали б на посаді глави держави 25,1% українців, які визначилися з вибором, якби вибори президента відбувалися в першій половині лютого, свідчать результати опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології 5-13 лютого, пише Четверта студія.

За п’ятого президента України, лідера партії “Європейська солідарність” Петра Порошенка проголосували б 21,8% респондентів, що визначилися, за екс-прем’єра, лідера партії “Батьківщина” Юлію Тимошенко – 11,8%, за лідера партії “Опозиційна платформа – За життя” Юрія Бойка – 8,3%, за екс-спікера Верховної Ради Дмитра Разумкова – 7,2%.

За лідера партії “Наші” Євгена Мураєва проголосували б 6,5% опитаних, що визначилися з вибором, за лідера партії “Сила і честь” Ігоря Смешка – 6,1%, за екс-прем’єра, лідера партії “Українська стратегія” Володимира Гройсмана – 4,8%, за лідера “Радикальної партії” Олега Ляшка – 3,9%, за лідера “Свободи” Олега Тягнибока – 2%, за лідера партії “Голос” Кіру Рудик – 0,7%.

Решта кандидатів разом узяті набрали б 2% голосів респондентів, що визначилися.

10,9% із загальної кількості опитаних не пішли б на вибори, 2,1% зіпсували б бюлетень або викреслили б усіх кандидатів, 10,7% вагалися з відповіддю, 0,4% відмовилися відповідати.

Порівняно з груднем 2021 року рейтинг Зеленського, Смешка та Ляшка знизився, Гройсмана – знизився незначно, Мураєва – не змінився. Натомість рейтинг Порошенка, Бойка, Разумкова, Тягнибока і Рудик зріс, Тимошенко – зріс незначно.

Крім того, сім політичних партій подолали б 5-відсотковий прохідний бар’єр, якби вибори до Верховної Ради відбувалися в першій половині лютого.

За партію “Європейська солідарність” проголосували б 22,9% опитаних, що визначилися з вибором, за “Слугу народу” – 16,4%, за “Батьківщину” – 11,5%, за “Опозиційну платформу – За життя” – 10,1%, за партію “Наші” Євгена Мураєва – 6,2%, за “Розумну політику” Дмитра Разумкова – 5,8%, за “Силу і честь” Ігоря Смешка – 5,1%.

Коментарі

Позначки: