Кличко підтримав карантин вихідного дня

Новини 16 Листопада, 2020 163

Фото: "УП"

Мер Києва Віталій Кличко підтримав запровадження карантину вихідного дня.

Про це Кличко повідомив у Фейсбуці, пише Четверта студія.

“Друзі! Головне сьогодні – зберегти здоров’я і життя людей. Тому Київ виконуватиме постанову уряду щодо так званого “карантину вихідного дня». Так, це не ідеальний варіант. І є багато питань. Але з такою динамікою розповсюдження вірусу, медична система вже невдовзі не впорається з такою кількістю хворих. І ми розуміємо, що альтернативою може бути тільки повний локдаун. Щоб розірвати ланцюг захворюваності”, – йдеться у повідомленні Кличко.

Він додав: “Але, разом з тим, ми розуміємо, що дуже важливо не допустити економічного колапсу, закриття бізнесу і підприємств. Бо люди за період пандемії і так збідніли. Тому уряд має невідкладно розробити і запропонувати механізми компенсацій і пільг для бізнесу”.

“Київ такий комплекс заходів для підтримки малого і середнього бізнесу запровадив у березні. І зараз місто перегляне можливості – що ще може зробити для підтримки бізнесу і збереження робочих місць. Ми не хочемо повного локдауну! І сьогодні на селекторі з прем’єр-міністром я також наголосив на важливості контролю за ізоляцією хворих та контактних осіб. Щоб припинити хвилю розповсюдження вірусу. Бо, на жаль, система «Дій вдома» не працює. І у нас багато прикладів, коли інфіковані та контактні особи продовжують ходити на роботу, в школу, відвідують публічні місця”, – сказав Кличко.

Він додав, що контроль за хворими та тими, хто з ними контактує, є одним із основних способів розірвання ланцюга передачі вірусу! І я вкотре закликаю всіх дотримуватися елементарних правил безпеки. І дотримуватися визначених регламентів роботи.

“Подобається нам це чи ні. Давайте будемо свідомими і обережними! Адже чимало країн уже запровадили суворі карантинні заходи. Ми ж поки намагаємося цього уникнути”, – підсумував мер Києва.

Коментарі

Позначки: , ,