Клімкін прокоментував можливість безвізу України з Японією

Новини 28 Жовтня, 2019 75

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін

Ексміністр закордонних справ України Павло Клімкін у коментарі “Прямому” розповів про можливість відкриття безвізового режиму між Україною та Японією.

“Відгуки загалом про візит (Володимира Зеленського до Японії – ред.) нормальні. Від Японії нам дуже важлива послідовна підтримка і утримання санкцій. Росія намагається грати навколо питання Курильських островів, намагається грати навколо економічної співпраці з Японією. Там є низка своїх дуже складних стратегічних і безпекових інтересів. Тому це головне”, – сказав Клімкін.

Він зауважив, що також дуже важливими є реальні японські інвестиції і фінансування урядом Японії масштабних інфраструктурних проектів.

“Подивимося, чи після того, що зараз робиться навколо Києва, і те, яким чином вдалося домовитися про реновацію всієї системи стічних вод в Києві, будуть нові великі інфраструктурні проекти. Я на це дуже сподіваюся. І врешті-решт, звичайно, японська машина працює дуже інерційно. Але перейти до реального безвізу. Це, в принципі, навіть мій колега мені обіцяв рік тому, що почнеться серйозна розмова. От ці три речі для мене, якщо хочете, показники реальних здобутків з Японією… А що стосується подібних візитів, то це більше символіка, це можливість для особистих контактів. Це, звичайно, можливість зустрітися”, – додав Клімкін.

Коментарі

Позначки: ,