Кінофестиваль Wiz-Art у Львові скасували на знак протесту проти дій УКФ

Новини 13 Червня, 2021 196

Кінофестиваль Wiz-Art у Львові скасували на знак протесту проти дій УКФ

Фестиваль короткометражного кіно Wiz-Art, який щорічно проходить у Львові? цього року не відбудеться на знак протесту проти дестабілізації Українського культурного фонду.

Про це організатори повідомляють на сторінці Facebook, пише Четверта студія.

Захід скасовують вперше за 14 років існування фестивалю. Таке рішення, за словами організаторів, є протестом проти дій наглядової ради УКФ, в результаті яких команда Wiz-Art залишилась без фінансування.

“Залаштункові ігри, інтриги, непрозорість процесів й відсутність фінансування чи бодай сприяння з боку державних структур унеможливлюють якісне проведення фестивалю у 2021 році та суттєво підривають імідж країни у міжнародній спільноті”, – повідомляє команда фестивалю в офіційному повідомленні.

Також організатори розглядали проведення мініфестивалю в скороченому вигляді, але відмовилися від цієї ідеї, адже “готували програму з мінімум 250 фільмів, які довелося б скоротити до максимум 50”. Всі подані заявки на цьогорічну подію залишаться актуальними у 2022 році.

Кінофестиваль Wiz-Art у Львові скасували на знак протесту проти дій УКФ

Фестиваль Wiz-Art щороку з 2008-го відбувається у Львові. Згодом додалися регулярні кінопокази, кіношкола Wiz-Art Film School, продюсування фільмів (28 стрічок за 5 років), покази на фестивалях Європи, Дні українського кіно. А у 2020-му – дистрибуційна база Ukrainian Short Films та онлайн-кінотеатр Big Short.

Коментарі

Позначки: , ,