Кінець епохи бідності: Зеленський не вважає жебрацькою зарплату в п’ять тисяч гривень

Новини 20 Травня, 2020 650

Пресконференція Володимира Зеленського, скриншот

Президент Володимир Зеленський не вважає європейськими зарплати в 5000-6000 гривень бідністю.

Як пише “Четверта студія” з посиланням на “Прямий”, так він прокоментував прогноз ЮНІСЕФ, згідно з яким через пандемію в Україні шість мільйонів людей можуть опинитися за межею бідності.

Президент уточнив, що ЮНІСЕФ робить прогноз на підставі загальносвітової статистики, порівнюючи зарплату з іншими країнами, хоча в Україні і прожитковий мінімум, і середня зарплата менші.

“Це люди, які будуть отримувати 5000-6000 гривень, і вони вважають їх бідними. Так, це дуже маленька зарплата, порівняно з європейськими або американськими стандартами. Я розумію, що у них 250$ – мізерна зарплата. У нас це теж маленька зарплата, але у нас це не бідність все ж”, – сказав президент.

За його словами, в найближчі місяці прем’єр-міністр Денис Шмигаль повинен представити програму збільшення мінімальної зарплати.

Також він прокоментував ситуацію з підвищенням пенсій.

“Індексація пенсій пройшла. Всім пенсіонерам, які живуть за межею бідності і отримували пенсію менше 5 тисяч гривень, ми додали плюс тисячу гривень. Але у нас 12 млн пенсіонерів у країні. Це як у двох-трьох невеликих європейських країнах! Дуже складно підвищити відразу всім, але потроху ми це робимо”, – сказав президент.

Крім того, Зеленський згадав про багатомільярдні борги перед міжнародними кредиторами.

“Ми багато грошей винні. Україна – країна бідна, яка повинна виплачувати щороку мільярди доларів. При цьому ми не друкуємо гроші. Але все, що можемо виплатити пенсіонерам, все будемо виплачувати настільки швидко, наскільки це можливо”, – пообіцяв Зеленський.

Нагадаємо, сьогодні, 20 травня, у Маріїнському палаці у Києві відбулась прес-конференція президента України Володимира Зеленського за підсумками першого року при владі.

Коментарі

Позначки: , ,