Керівництво “Голосу” розпочало рейдерство львівського осередку

Новини 29 Вересня, 2021 172

Львівський осередок “Голосу” рейдерять – заявили народні депутати об’єднання “Справедливість” та голова львівського осередку партії “Голос” народний депутат Ярослав Рущишин.

Про це пише Четверта студія з посиланням на заяву депутатського об’єднання «Справедливість».

Відповідно до документу, оприлюдненого на сторінці об’єднання народних депутатів “Справедливість” Політична Рада партії “Голос” ухвалила рішення щодо дострокового припинення повноважень Голови Львівської організації народного депутата Ярослава Рущишина. Про це стало відомо з листа, надісланого осередку.

“Такі дії можуть бути розцінені виключно як рейдерство найбільшого осередку партії, до якого входить 132 депутати місцевих рад, тисячі партійців та прихильників. Дії керівництва партії розцінюємо як продовження рейдерства залишків “Голосу”, метою якого є продаж її квот у виборчих комісіях на майбутніх виборах. Ми готові і надалі допомогами львівському осередку та іншим колишнім партійцям в боротьбі за свої права як в публічному, так і в судовому полі”, – йдеться в заяві народних депутатів.

Депутати наголошують на тому, що схожі кроки вже були здійснені в інших осередках для того, щоб “злити” місця в територіальних виборчих комісіях під інші партії. Так, в березні 2021 року рух Чесно фіксував “злиття” квот Голосу на 87 окрузі в Івано-Франківській області, де йшла боротьба між кандидатом від “Слуги народу” Василем Вірастюком та бізнес-партнером Ігоря Коломойського Олександром Шевченко. Окрім того про “злиття” квот “Голосу” писав і колишній очільник Дніпропетровського осередку партії, якого теж замінили за один день.

Минулого цього тижня громадські активісти з руху “Чесно” зафіксували “злиття” комісій в м. Харків під іншу партію “Акцент”. Ще минулого року партії “Акцент” мала назву “Віче”, лідером якої була колишня регіоналка Інна Богословська.

Варто відзначити, голова партії Кіра Рудик не підтримала єдиного кандидата від демократичних сил, а публічно особисто висловила підтримку кандидату від ЄС. Саме цей депутат свого часу підтримував та голосував за нагородження осіб, які відверто під час революції підтримували Беркут.

“Співпраця з колишніми регіоналами та захисниками Беркуту не має нічого спільного з інтересами чи програмою партії “Голос”, а є продажем осередків навіть антидемократичним силам – наголошують народні депутати. – Ми усвідомлюємо, що заміщення незалежного голови Львівського осередку, який є одним із засновників партії на народного депутата Андрія Осадчука, який обіймає посаду заступника голови партії, тобто Кіри Рудик, є нічим іншим, як рейдерством найбільшого партійного осередку”, – додають вони.

“Незважаючи на будь-які кроки керівництва партії з узурпації влади львівський осередок має своїх представників в парламенті, які і надалі підтримуватимуть партійців та виконуватимуть обіцянки, – наголошує Ярослав Рущишин, народний депутат України та засновник львівського осередку “Голосу”.  – Інтереси львів’ян, які віддали за нас свої голоси, завжди будуть представлені на національному рівні”, – додав він.

Коментарі

Позначки: , ,