Керівник Львівської облради Юрій Холод планує відкрити ресторан галицької кухні

Новини 14 Лютого, 2024 97

Виконувач обов’язків голови Львівської обласної ради Юрій Холод пояснив, чому вирішив взяти участь в кулінарному телешоу

У стінах Львівської обласної ради визріли кулінарні таланти. Виконувач обов’язків голови Львівської обласної ради, депутат від фракції «Слуга народу», 32-річний Юрій Холод пройшов кастинг і став учасником телешоу «МастерШеф». Юрій приготував яворівський пиріг та заявив журі, що пишається тим, що був членом робочої групи, яка працювала над внесенням галицької страви до нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО. Експерти кулінарного шоу високо оцінили страву Юрія Холода.

Про це пише Четверта студія з посиланням на Високий Замок.

«Надзвичайно тоненьке тісто, я прямо здивований. Дуже ароматний пиріг. Ви любите свою справу!» — похвалив пиріг Юрія Холода суддя шоу «МастерШеф» Володимир Ярославський.

Такий «кулінарний вчинок» голови обласної ради, мʼяко кажучи, здивував львів’ян. Багато хто у соцмережах обурився тим, що чиновник витрачає свій час і енергію на такого роду розважальні шоу. Що це щонайменше недоречно. Мовляв, комусь війна, а комусь — кулінарні шоу!

Журналіст «ВЗ» вирішила поспілкуватися з паном Холодом, запитати, що його спонукало до участі у телешоу і чи розумів, що не всі сприймуть це позитивно? Нагадаємо, Юрій Холод у політиці з 2019 року, був заступником голови Львівської обласної державної адміністрації. У 2020 році обраний депутатом Львівської обласної ради від партії «Слуга народу». Тоді ж його обрали заступником голови облради, а після несподіваної відставки Ірини Гримак з посади голови облради та складання повноважень її першого заступника Євгена Гірника, виконує обов’язки голови обласної ради. Серед скандалів пов’язаних з політиком — у жовтні 2022 року Юрій Холод опублікував на своєму Фейсбуці відео на фоні стендів зі зниклими безвісти та полоненими українськими військовими (це вулична виставка була в парку «На Валах», що навпроти Львівської ОВА), закликав їм подзвонити… Однак зателефонувати тим, хто зображений на плакатах неможливо — захисники або у полоні, або зникли безвісти. Після негативного розголосу видалив відео з Фейсбука та записав коментар з вибаченням.

Юрій радо погодився на зустріч, але чітко окреслив рамки — наразі не має дозволу від телеканалу говорити про залаштунки зйомок. Та про свою мотивацію, як офіційного керівника Львівської обласної ради (у статусі в. о) взяти участь в телевізійному проєкті, без сумніву, може і навіть повинен розповісти.

«Готувати мене вчила бабуся з раннього дитинства»

«Чому пішов на зйомки кулінарного шоу? Це була моя давня мрія, — каже Юрій Холод журналістці „ВЗ“. — Якщо бути відвертим, то подивився, що ракети можуть попасти в будь-які будинки і не знаю, що буде завтра: може попаде у мій будинок… Маю хобі — люблю готувати. Готувати мене вчила бабуся з раннього дитинства. Вирішив, саме зараз мені треба здійснити свою мрію — піти на кулінарне шоу. І заодно зробити промоцію галицькій страві — яворівському пирогу. Оскільки брав участь в процедурі внесення пирога до спадщини ЮНЕСКО, для мене це святе (презентувати пиріг на програмі „МастерШеф“. — Авт.). Взагалі-то хочу відкрити в горах ресторан галицької кухні. Думаю, як завершиться війна, то організую такий ресторан».

Юрій Холод зізнався, що яворівський пиріг любить готувати, бо це наша історія. В «голодні часи» нашої історії господині готували пиріг з вчорашньої картоплі та гречки, додали трішки смаженої цибульки і була смачна страва для всієї родини. Але улюблена страва Юрія Холода — борщ. Також топчиновник Львівської облради любить пекти торти.

«Зйомки були у вільний від роботи час»

Запитую, чи прогнозував напередодні участі в шоу хвилю хейту в соцмережах. «Не розділяю, чиновники, не чиновники — всі ми люди, — відповів Юрій Холод. — Не прогнозував хейту, не думав. У мене зовсім інші пріоритети. Зйомки були у вільний від роботи час, наприкінці листопаді минулого року, якраз припало на вихідні. Не брав відпустку».

Юрій Холод каже, що бачив лише позитивні коментарі в соцмережах. «Якщо там є критичні коментарі, то хай люди покажуть, хто може краще щось зробити, — продовжує розмову в.о. голови Львівської обласної ради. — Не робив щось таке, де просив оцінити мене. Я це робив для себе, і готую для себе, рідних, близьких. А що там люди?.. Живемо у війну — завтра може не бути».

Уточнила у співрозмовника, чи готовий приготувати яворівський пиріг на передовій для пригощання військових. «Без проблем приготував би!, — відповів Юрій Холод».

Коментарі

Позначки: , ,