Катастрофа літака біля Львова: яку небезпеку приховує хаотична забудова в районах аеропортів

Новини 07 Жовтня, 2019 1 587

Ілюстрація: Roman Kravets/спільнота "Проблеми Львова" На скріншоті: глісада, місце падіння АН-12, ТЦ, стадіон та житлова забудова поруч.

Про хаотичну забудову в районах аеропортів, а також яку загрозу це може становити для мешканців міст – про це у публікації  на сторінці спільноті «Авіастоп» у ФБ.

«Авіакатастрофа, а не “аварійна посадка” – давайте називати речі своїми іменами! “Абсолютно нормальний політ, потім шелест дерев, баххх!!! …і ми більше нічого не пам’ятаємо!” – це слова тих, хто був у АН-12, який розбився в п’ятницю у Львові.

Ці слова передав представник авіакомпанії, ось відео:

Але про що я… я про те, що це не “аварійна посадка через брак пального”, очевидно, що ця аварія сталась в першу чергу через сильний туман. Які ще причини? Несправний висотомір АН-12? Перевантаження?… – це будуть з’ясовувати фахівці.

Але є й інші факти, важливіші для нас, львів’ян…

Глісада, тобто траекторія заходу на посадку літаків у Львівському аеропорті – вона проходить прямо над “Ашаном” (ТЦ «Кінг Крос»), приватною забудовою с.Сокільники, стадіоном “Арена Львів” та готелем “Катерина”. Ближче до злітної смуги також ведеться активна житлова забудова – ЖК “Фамілія”, “Місто Трав”, новобудови на Пулюя.

Уявіть собі, якщо б це, набите під зав’язку металоконструкціями, 50-ти річне корито, упало не в полі…», – йдеться у дописі адміністратора спільноти «Авіастоп»  Roman Kravets.

 

 

 

 

Коментарі

Позначки: , , ,