Катастрофа АН-26: серед причин назвали як помилки пілотів, так і технічні несправності літака

Новини 23 Жовтня, 2020 320

Фото: Українська правда

В урядовій комісії назвали причини

Глава урядової комісії з розслідування катастрофи АН-26, віцепрем’єр-міністр, міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський повідомив, що у четвер, 22 жовтня, комісія схвалила попередній звіт про результати розслідування. Документ буде оприлюднено на засіданні Кабінету Міністрів України 28 жовтня. За його словами, були встановлені як основні причини катастрофи, так і непрямі.

Як пише «Четверта студія», про це повідомляє АрміяInform.

– Комісія виявила системні порушення в організації польотів. Мається на увазі від командування Повітряних Сил до бригади, де сталася ця трагедія, – повідомив віцепрем’єр-міністр.

Так, серед прямих причин є як помилки пілотів, так і технічні несправності літака, а саме відмова системи ГРТ-24 (система «граничного регулювання температури»). Ця технічна несправність, яка призвела до позаштатної ситуації на борту, але не повинна була привести до краху літака. Водночас людський фактор зіграв не останню роль.

– На превеликий жаль, комісія підтверджує, що під час польотів, не тільки цього – останнього, а й інших, було дуже багато порушень, зокрема, з боку екіпажу і керівників польоту, – констатував Уруський.

Нагадаємо, 25 вересня о 20.45 біла міста Чугуїв Харківської області зазнав катастрофи військово-транспортний літак Ан-26. Борт упав під час заходу на посадку за 2 кілометри від місцевого військового аеродрому. Із 27  військовослужбовців, які перебували на борту, вижив тільки один. Досудове розслідування у зв’язку з авіакатастрофою ведуть слідчі ДБР.

Коментарі

Позначки: , , , ,