Карантин в Україні хочуть продовжити до 14 серпня

Новини 14 Липня, 2020 4 251

Ілюстрація: "Слово і діло"

У МОЗ не виключають, що з вересня в школах можливе дистанційне навчання

В Україні знову планують продовжити карантин.

Як пише «Четверта студія», про це сайту “Сегодня” повідомило високопоставлене джерело в Міністерстві охорони здоров’я України.

“Зараз йде дискусія про продовження карантину і про те, в якому вигляді його продовжувати. З більшою часткою ймовірності карантин буде продовжено після 31 липня. Продовжено будуть ті карантинні заходи, які показали свою ефективність. Ті, які виявилися неефективними, будуть скасовані”, – розповіли нам в МОЗ.

За даними джерела у відомстві, ефективними виявилися: дотримання соціальної дистанції, обмежувальні заходи, що стосуються транспорту, в тому числі і його обробка.

“Ці вимоги універсальні для всіх областей, незалежно від рівня захворюваності”, – розповіли нам в МОЗ.

За даними співрозмовника, якщо ситуація в тій чи іншій області буде погіршуватися, то в першу чергу буде припинена діяльність стадіонів, спортзалів.

Також в МОЗ повідомили, що сумарне співвідношення нових випадків одного тижня до іншої – на межі контрольованої ситуації.

За словами джерела, після 31 липня карантин може бути продовжений ще на 2 тижні – до 14 серпня.

“Ще немає проекту постанови, над ним поки йде робота. Але дискусія йде про те, що доцільно встановити карантин на 2 тижні, тому як у COVID-19 такий термін інкубаційного періоду”, – розповіли нам в МОЗ.

Навчання з 1 вересня

“Чи почнеться стандартний навчальний процес в школах – питання вкрай складне. Дивлячись на досвід інших країн, ми бачимо, що вони поступово відкривають свої школи. Також пробують системи дистанційного позакласного навчання. Ми зі свого боку підготуємо інструкції для відкриття стандартного навчання. Але опрацьовуються абсолютно всі варіанти, в тому числі і варіанти дистанційного навчання. Ми розуміємо, що воно не зможе замінити очне навчання, тому потрібно навчити школи забезпечувати епідеміологічну безпеку “, – уточнили в Міністерстві охорони здоров’я.

Коментарі

Позначки: , ,