Карантин тимчасовий, а Конституція – вічна: у Львові розповіли про законність роботи фітнес-клубів (ФОТО)

Новини 10 Червня, 2020 3 451

У Львові вимагають відкрити спортзали. Фото: "Четверта студія".

Адвокат наголошує, що влада не шукає жодних виходів, щоб фітнес-індустрія могла працювати

У час карантину влада не шукає жодних виходів, аби фітнес-індустрія продовжувала свою роботу у звичному режимі.

Про це під час прес-конференції щодо законності роботи фітнес-клубів та спортивних закладів у Львові наголосив адвокат Адвокатського об’єднання «Марусяк і партнери» Володимир Марусяк, пише Четверта студія.

За його словами, навіть після послаблень обмежень фітнес-індустрія залишається заручником карантину.

“Сьогодні влада використовує карантин всупереч індустрії фітнес-клубів. До того ж, влада не шукає жодних виходів як індустрія могла б продовжувати свою роботу. Дійсно, з 1 червня набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України, де йде мова про третій етап послаблення карантину, згідно з яким дозволяється робота фітнес-клубів при дотриманні рекомендацій МОЗ. Зараз чітко прописано, при яких умовах фітнес-клуби можуть і повинні працювати. Я вважаю, що карантин тимчасовий, а Конституція – вічна, і цей приклад з фітнес індустрією показує, чи Україна є правовою державою”, – додав адвокат Володимир Марусяк.

У більшості європейських країн спортивні зали відкрились одразу на перших етапах послаблення карантинних заходів.

“Метою сьогоднішньої нашої зустрічі є законність роботи фітнесу в умовах карантину. Власне щодо законності і правильності роботи закладів фізичного спрямування я не маю жодних сумнівів. Сьогодні я хочу наголосити, що лише фітнес-комплекси обладнані інвентарем, які здатні покращити здоров’я людини будь- якого віку. Зауважте, що зараз це можливо лише у фітнес-комплексах, лише завдяки індивідуального набору навантаження під час тренувань”, – зазначив засновник мережі фітнес-клубів «Ліга» Святослав Шеремета.

За його словами, для багатьох людей фітнес-клуби стали масовим явищем саме для того, щоб там люди могли оздоровлювались.

“Регулярні тренування повинні бути доступні і пенсіонерам, і дітям. Найбільш цього потребують сьогодні люди, які відновлюються після травм. Якщо спортивне життя в Україні порівнювати з європейським, то у більшості країн фітнес-центри відкрились першочергово. В Україні, на жаль, не так”, – зазначив Святослав Шеремета.

,

Коментарі

Позначки: , , , , ,