Карантин: коли в Україні дозволять проводити масові заходи

Новини 07 Червня, 2020 564

Фото: Укрінформ

З 10 червня дозволять роботу санаторіїв

Вже від середи наступного тижня, 10 червня, в Україні дозволять проведення масових культурно-мистецьких заходів. Однак це буде доступно для тих регіонів, які відповідають санітарно-епідеміологічним показникам щодо інфікування коронавірусом. Про це розповів в ефірі одного з телеканалів заступник міністра охорони здоров’я – головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко, передає Четверта студія з посиланням на Depo.ua.

“Буде поступово впроваджуватися відкриття масових заходів. Перші культурні установи будуть дозволяти від 10 червня. Зараз ми дивимося, що саме підпаде під це відкриття. Але знову-таки, з певними епідемічними обмеженнями”, – сказав він.

За словами Ляшка, при відкритті буде обмеження не більше однієї людини на 5 квадратних метрів.

Якими будуть правила проведення культурно-мистецьких заходів після послаблення карантинних заходів з 10 червня

  1. Одночасне перебування відвідувачів заходу з розрахунку не більше однієї особи на 5 кв. м. загальної площі обгородженої території для заходів просто неба. Або загальної площі приміщення закладу культури.
  2. Відвідувачі у приміщенні закладу мають бути в масках.
  3. Обов’язкові температурний скринінг та дезінфекція.
  4. Збільшення пунктів вхідного контролю.
  5. За можливості контроль вхідних квитків безконтактним способом з використанням сканерів.
  6. Дотримання дистанції півтора метри між відвідувачами на сидячих місцях. За столиками – не більше чотирьох осіб (без урахування дітей до 14 років)
  7. Фан-зони поки під забороною.

Зазначимо, що також від 10 червня дозволять роботу санаторіїв.

Питання, чи відкриють цього літа дитячі табори, залишаються невизначеним, адже в цих закладах існує ризик спалаху кишкових інфекцій.

Нагадаємо, що за останюю добу найбільша кількість підтверджених випадків захворювання зареєстрована у Львівській області, Чернівецькій області, а також місті Київ.

Коментарі

Позначки: , ,