Кандидати від «БПП «Солідарність» перемогли у 52 ОТГ по всій Україні

Новини 24 Грудня, 2018 31

Фото: solydarnist.org

На Львівщині кандидати від «БПП «Солідарність» очолять 3 громади

За даними підрахунку результатів виборів у новостворених об’єднаних громадах, які відбулися 23 грудня, більшість серед обраних голів ОТГ – це кандидати, висунуті територіальними організаціями партії “БПП “Солідарність”.

Загалом перемогу отримують 52 кандидати від партії «БПП «Солідарність», повідомляє «Укрінформ» з посиланням на прес-службу БПП.

“Найбільше громад кандидати від “БПП “Солідарність” очолять у Черкаській області – 20, у Волинській області – 8, Львівській області – 3. У Київській області партія отримала 100-відсотковий результат – 4 з 4 громад очолять кандидати від БПП”, – йдеться у повідомленні

Результати інших політичних сил, за даними БПП, виглядають так: ВО “Батьківщина” – 5 ОТГ, Аграрна партія – 2, “УКРОП” – 2, ВО “Свобода” – 1, “Самопоміч” -1, Народна партія – 1 ОТГ.

У прес-службі БПП підкреслюють, що кандидати від політсили перемогли з великим відривом від конкурентів.

“Зокрема, у Лип’янській ОТГ на Черкащині кандидат від партії “Блок Петра Порошенка “Солідарність” Сергій Іщенко отримав понад 90% голосів виборців. Учасник АТО Михайло Олефірчук, який очолить Гуто-Боровенську ОТГ на Волині, отримав 61% голосів виборців. Він був мобілізований в 2014 році. Проходив службу в 51-й окремій механізованій бригаді Сухопутних військ на території Луганської та Донецької областей ( в тому числі – під Іловайськом). Нагороджений орденом “За заслуги” III ступеня. У Ковалівській ОТГ на Київщині Раїса Клюковська набрала понад 90% голосів”, – зазначають у БПП,

Також за попередніми даними підрахунку 75% голосів, партія отримала 370 мандатів депутатів ОТГ. Інші партії: ВО “Батьківщина” – 322, Аграрна партія – 83, Радикальна партія – 43, “УКРОП” – 68, Народний фронт – 27, депутати – самовисуванці – 191.

Як повідомлялося, 23 грудня відбулися перші вибори депутатів і очільників сільських, селищних, міських рад об’єднаних територіальних громад у 78 ОТГ.

Вибори відбулися у 9 міських, 16 селищних та 53 сільських ОТГ в 13 областях України. До складу цих 78 ОТГ увійшли 345 місцевих рад (міських – 9, селищних – 19, сільських – 317).

За попередніми підрахунками, у цих виборах змогли взяти участь близько 453 тисяч виборців.

 

Коментарі

Позначки: , ,