Кафедра статистики Франкового вишу: тут готують сучасних фахівців

Новини 29 Червня, 2018 482

“Якщо говорити про нашу кафедру, то такі кафедри статистики є у небагатьох вищих навчальних закладах України. Є у наших основних містах – Києві, Одесі, Дніпропетровську, Вінниці, Харкові”, – розповідає завідувач кафедри статистики економічного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка професор Семен Матковський.

За його словами, нині система української освіти реформується, отже отримані студентом знання повинні відповідати вимогам часу. Відтак на кафедрі статистики запроваджують нову освітню спеціалізацію – економіка та правове регулювання в бізнесі.

“Це міждисциплінарна спеціалізація, разом з юридичним факультетом. Це дві наших кафедри – основ права України та кафедра статистики – ми разом обговорили необхідність створення такої спеціалізації. Йдеться про те, що на практиці відчутно, наскільки юристи повинні знати добре економіку. І однозначно, що дуже відчутно, наскільки економісти повинні знати право”, – каже Семен Матковський. Ще одну затребувану на ринку спеціалізацію “Економічна аналітика та бізнес-статистика” на кафедрі запровадили минулого року. Тож під час цьогорічної вступної кампанії на кафедрі статистики абітурієнтам пропонують обирати ці дві спеціалізації – Економічна аналітика та бізнес-статистика”, Економіка та правове регулювання в бізнесі. Для цього випускнику загальноосвітнього навчального закладу треба здавати ЗНО з української мови та літератури, математики та іноземної мови або ж географії – на вибір.

Детальну інформацію щодо переліку документів і терміну подачі заяв можна знайти на офіційній сторінці кафедри у мережі Facebook чи на сайті Львівського національного університету імені Івана Франка.

Економіка і правове регулювання в бізнесі 40 осіб денної форми навчання. Економічна аналітика та бізнес-статистика – 30 осіб денної форми навчання.

Серед них значну частину займають і місця державного замовлення. Кафедра статистики – готуємо тих, кого чекають роботодавці!

Коментарі

Позначки: , ,