Кадрові ротації Садового

Новини 03 Серпня, 2021 402

Андрій Садовий. Фото: Depo.ua

Керівниця ЛКП “Львівавтодор” Оксана Єстеферова написала заяву на звільнення.  Акурат перед початком держаудиту, який має перевірити роботу підприємства за період від 2017 року. Новим очільником став Микола Власюк, який пригадую, на місцевих виборах у 2020 році балотувався до Львівської міської ради від «Самопомочі». Не пройшов.

Про це пише Четверта студія з посиланням на допис нардепа Олега Синютки.

Підозрюваного у розтраті коштів Андрія Свища звільнили з посади директора «Львівелектротрансу».

За версією слідства, зловживання службовим становищем через закупівлю електроенергії для підприємства без тендерів, призвело до розтрати близько мільйона гривень.

А після того, як депутати міськради Львова попросили детальний фінансовий звіт ЛКП «Зелене місто», яке займається будівництвом сміттєпереробного заводу у Львові, заяву на звільнення написав його очільник Святослав Євтушенко.

Новим керівником комунального підприємства став Тарас Калужний, який з 2014 по 2016 рр працював у польській компанії Control Process S.A., також був місцевим керівником проєкт у компанії «Гідротера», що є технічним консультантом для будівництва львівського сміттєпереробного заводу. За цю роботу «Гідротера» отримає 600 тисяч євро коштів ЄБРР. Такий собі лобіст будівництва сміттєпереробного заводу на Пластовій.

А доки завод у чиїхось рожевих мріях та на папері – львів’яни уже сплатили 100 000 євро тіла кредиту, який отримав Львів від Європейського банку реконструкції та розвитку для розв’язання сміттєвої проблеми.

У підсумку все просто: вулиця Бандери не зремонтована, електронного квитка немає, а сміттєпереробний завод десь тільки не у і Львові. А от обходяться такі комунальні менеджери нам усім зовсім недешево: за минулий рік Оксана Єстеферова отримала 617 705 гривень доходу, Андрій Свищо 870 861 гривень, а Святослав Євтушенко 1 160 624 гривень.

“Дивно, що свої управлінські та кадрові провали мер називає вимогою часу. Це не вимога часу, це відверте нівелювання, ігнорування та байдужість до міської господарки, бо ж напевно складно поєднувати гру у «велику політику» і рутинний контроль за усіма комунальними процесами у місті. До кінця літа ще місяць, аж страшно уявити, хто наступний чи кого наступного”, – йдеться у повідомленні.

Коментарі

Позначки: ,