Качинський анонсував результати розслідування катастрофи під Смоленськом

Новини 11 Квітня, 2022 120
Качинський анонсував результати розслідування катастрофи під Смоленськом

Віцепрем’єр-міністр Польщі Ярослав Качинський пообіцяв невдовзі оприлюднити підсумки розслідування катастрофи літака Ту-154 10 квітня 2010 року поблизу російського Смоленська, у якій загинув його брат, президент країни Лех Качинський, дружина президента та 86 членів урядової делегації.

Про це повідомляє Суспільне, пише “Четверта студія”.

Як зазначає видання, під час виступу перед президентським палацом у Краківському передмісті з нагоди дванадцятих роковин Смоленської катастрофи, Качинський заявив, що незабаром мають бути оприлюднені результати розслідування авіакатастрофи.

“Сьогодні ми знаємо, що сталося. У нас є ця відповідь. У нас є ця відповідь, вперше повна, послідовна, що відповідає на всі питання, а також перевірена багатьма різними центрами, в тому числі за межами Польщі. Її обговорять найближчими днями та тижнями, вона буде представлена публіці”, — заявив політик.

За словами Качинського, протягом останніх трьох років у розслідуванні обставин авіакатастрофи сталися “великі зміни”.

“Ця зміна є результатом не тільки трагічного контексту, з яким ми стикаємося сьогодні. Тому що цей контекст — війна в Україні, там нечувані злочини, підтвердження що Росія не змінилася, що посткомунізм – тому що є посткомунізм у Росії – так само злочинний, як і комунізм”, — додав віцепрем’єр.

Коментарі

Позначки: ,