Кабмін затвердив Державну програму розвитку транскордонного співробітництва на 2021-2027 роки

Новини 17 Квітня, 2021 76
Денис Шмигаль. Фото: Укрінформ.

Денис Шмигаль. Фото: Укрінформ.

Уряд ухвалив постанову «Про затвердження Державної програми розвитку транскордонного співробітництва на 2021-2027 роки, яка була розроблена Мінрегіоном на виконання Закону України «Про транскордонне співробітництво».

Про це пише Четверта студія з посиланням на Урядовий портал

У документі визначено пріоритетні напрями розвитку транскордонного співробітництва на період до 2027 року, серед яких:

– реалізація в Україні Стратегії Європейського Союзу для Дунайського регіону та Дунайської транснаціональної програми;

– реалізація проектів (програм), що фінансуються за рахунок міжнародної технічної допомоги, а також програм прикордонного співробітництва у рамках Європейського територіального співробітництва на 2021-2027 рр. в рамках фінансового інструменту «Сусідство, розвиток і міжнародне співробітництво» (NDICI);

– розвиток прикордонної інфраструктури гірських територій Карпат;

– розвиток інституційної спроможності суб’єктів та учасників транскордонного співробітництва (асоціацій органів місцевого самоврядування, громадських організацій, європейських об’єднань територіального співробітництва та інших форм транскордонного співробітництва).

Найближчим часом також передбачається проведення конкурсного відбору проектів транскордонного співробітництва, яким може надаватися державна фінансова підтримка. До речі, такою можливістю в 2019 році на Львівщині скористалися Добромильська міська рада та Східницька селищна рада.

Коментарі

Позначки: