Кабмін запізно заборонив пробне ЗНО: прикордонники звітують про абітурієнтів на КПВВ (ФОТО)

Новини 14 Червня, 2020 601

Фото: ДПСУ

Кабінет міністрів скасував проведення в Україні пробного платного ЗНО, яке планували провести 15 та 17 червня.

Як пише «Четверта студія» з посиланням на Zmina, про відповідну постанову розповів на брифінгу у суботу міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

“Було скасовано проведення пробного ЗНО, яке передбачалося 15 червня цього року”, – сказав міністр.

Згідно з ухваленою 12 червня урядовою постановою, внесені зміни до постанови № 392 про встановлення в Україні карантину. Вони передбачають, що в підпункті 4 пункту 3 постанови, що забороняє відвідування закладів освіти її здобувачами, окрім низки випадків, вилучено слово “пробному”.

Український центр оцінювання якості освіти просить абітурієнтів не приходити на пункти проведення пробного ЗНО 15 та 17 червня, окрім відповідальних за пункти та їхніх помічників.

“Ми просимо повідомити про це усім вашим друзям, знайомим, колегам, хто, можливо, також мав би прийти до нас у цей понеділок”, – йдеться у заяві центру. Там наголошують, що пробне ЗНО можна буде пройти онлайн.

15 червня об 11:00 абітурієнтам потрібно буде зайти на свою інформаційну сторінку і завантажити тестовий зошит і бланк відповідей з української мови і літератури.

Виконати завдання тестового зошита.

До 19 червня унести свої відповіді до сервісу визначення результатів.

Отримати свій результат за тестування.

17 червня об 11:00 необхідно зайти на свою інформаційну сторінку і завантажити тестовий зошит і бланк відповідей з того навчального предмета, який вони обрали для проходження пробного ЗНО.

Упродовж двох днів виконати завдання тестового зошита.

До 19 червня унести свої відповіді до сервісу визначення результатів.

Отримати свій результат за тестування.

Повідомляється, що сервіс визначення результатів буде працювати з 11:00 17 червня до 18:00 19 червня.

Експерти Українського центру оцінювання освіти обіцяють абітурієнтам детально розібрати кожне завдання 4-х надпопулярних предметів, надати розгорнуті пояснення на всі запитання тестів з української мови і літератури, історії України, математики та англійської мови та порадять, як успішно скласти ЗНО у 2020 році.

Ознайомитися з процедурою проведення пробного ЗНО можна за посиланням. У центрі обіцяють також підготувати додаткові інформаційні матеріали стосовно особливостей поводження на пунктах тестувань в умовах карантинних обмежень.

Тим часом Державна прикордонна служба повідомляє, що станом на 10 ранку суботи через КПВВ “Станиця Луганська” на контрольовану територію України прослідувало 34 абітурієнти для складання ЗНО.

“Російські збройні формування частково розблокували перетин лінії розмежування з тимчасово окупованим Луганськом. Станом на 10.00 13 червня через КПВВ “Станиця Луганська” на контрольовану територію України прослідувало 54 громадянина, серед яких 34 абітурієнта”, – йдеться у повідомлені Держприкордонслужби.

Коментарі

Позначки: , , , , ,