Кабмін повинен дозволити виїзд студентам за кордон, – нардеп (ВІДЕО)

Новини 29 Вересня, 2022 239
Михайло Цимбалюк

Михайло Цимбалюк

Українським студентам, які навчаються за кордоном заборонили виїжджати з України. Внаслідок цього на минулому тижні на контрольно-пропускному пункті «Шегині» на Львівщині відбулась акція протесту студентів, які вважають, що заборона є порушенням їхніх прав.

Про це заявив нардеп, голова Батьківщини Львівщини Михайло Цимбалюк, пише Четверта студія.

На черговому пленарному засіданні Верховної Ради народні обранці будуть піднімати цю тему.

“Я, як правник, не розумію підстав. Те, що є якийсь нормативний документ, розпорядження чи наказ Держприкордонслужби чи Митної служби – це правовий нігілізм. Мені видається, що це проблема правоохоронних органів. Якщо є мотивація, що є багато зловживань, чи є підроблені документи щодо виїзду – це одна справа. Але інша, що законом це не заборонено.

Кабмін мав би просто внести зміни в чинну Постанову і все врегулювати. Якщо це не вдасться зробити, то доведеться все вирішувати в законодавчому руслі.

Склалась така ситуація, що Україна на міжнародній арені виглядає державою з не зовсім внормованим законодавством. В європейській спільноті це рішення сприймають з подивом. Тому слід у цьому питанні поставити крапки над «і». Я не виключаю, що є невеликий відсоток тих громадян, які користуються підробленими документами. Але це справа правоохоронних органів – нехай доводять. І до речі, презумпцію невинуватості ніхто не скасовував”, – наголосив Цимбалюк.

Коментарі

Позначки: , , ,