Кабмін дозволив виїзд за кордон деяким чоловікам: кому та на скільки

Новини 19 Серпня, 2022 192

У Мінінфраструктури знайшли спосіб зменшити черги на кордоні з Польщею

Функція стане доступною з 1 вересня через портал «Дія»

Чоловіки-співробітники бізнесу, що офіційно виплачує зарплату і не має заборгованості з податків і зборів, зможуть виїжджати за кордон до 7 днів за заявкою роботодавця на порталі “Дія”.

Про це повідомила в ефірі телемарафону перша віце-прем’єрка — міністерка економіки України Юлія Свириденко, пише Четверта студія.

Кабінет міністрів дозволив з 1 вересня 2022 року виїзд за кордон на строк до 7 днів не більше 10 працівників експортоорієнтованих компаній, у яких середня заробітна плата не менше 20 тисяч грн та відсутня заборгованість із податків та зборів перед бюджетом.

«Великий запит експортоорієнтованого бізнесу матиме можливість виїжджати за кордон, і ми сьогодні на Кабміні прийняли рішення про те, що з 1 вересня бізнес, який платить офіційно заробітну плату, не має заборгованості з податків та зборів перед бюджетом, у якого середня зарплата не менше 20 тис. грн, то 10% штатної чисельності, але не більше 10 людей матимуть змогу виїжджати строком до семи днів за заявкою роботодавця, і все це відбуватиметься на порталі «Дія», – сказала Свириденко.

Коментарі

Позначки: ,