Кабмін дозволив АЗС підняти ціни на пальне (ВІДЕО)

Новини 02 Червня, 2021 78
Кабмін дозволив АЗС підняти ціни на пальне

Кабінет міністрів України вніс зміни до постанови, що регулює граничну ціну на бензин та дизельне пальне, шляхом внесення змін до розрахунків їхньої середньої вартості.

Як пише “Четверта студія” з посиланням на Прямий, відповідне рішення ухвалили на засіданні Уряду.

Згідно з пояснювальною запискою, затверджуються зміни до постанови №1236 від 9 грудня 2020 року, яку постановою від 14 травня 2021 року доповнено пунктом, згідно з яким Кабмін встановив на період дії карантину граничні рівні торговельної надбавки до середньої ціни дизельного пального не вище 7 грн/літр і бензину – не вище 5 грн/літр.

Відтак, середню вартість дизпального (ULSD 10 ppm) і бензину (GASOLINE 10 ppm) визначає Мінекономіки на підставі розрахунків НАК “Нафтогаз України”, здійснених на основі даних Platts CIF NWE за попередню декаду, сум митних платежів (акцизний податок і ПДВ) і офіційного курсу валют від НБУ плюс витрати розміром 27 доларів/тонна.

Нагадаємо, раніше Міністерство економіки України на своєму офіційному сайті опублікувало інформацію про нові розрахунки середньої вартості бензину і дизельного пального на першу декаду червня.

14 травня Кабінет Міністрів України ввів державне регулювання цін на паливо на період дії карантину. Так, граничні рівні торговельної надбавки до середньої ціни дизельного пального (не вище 7 грн/літр) і бензину (не вище 5 грн/літр).

 

Коментарі

Позначки: , , ,