Йшли на звук бензопили, і знайшли злочинців

Новини 02 Листопада, 2017 86

Ілюстративне фото

Патрульні виявили та зупинили незаконну вирубку лісу на Львівщині

Напередодні ввечері патрульні, які несуть службу на дорогах державного значення, патрулювали ділянку дороги Львів-Шегині та почули звук бензопили зі сторони лісу. Заїзду до джерела звуку не було, тому інспектори вийшли зі службового автомобіля та направилися туди пішки через ліс.
Згодом патрульні вийшли на ділянку, де троє невідомих спилювали дерева. Вони вже встигли зрубати близько 60 дерев. Інспектори їх зупинили, ніяких дозволів в них не було, пояснити, що вони тут роблять відмовилися. На місце події викликали слідчо-оперативну групу Мостиського відділу поліції, повідомили у відомстві.

Нагадаємо, від 31 серпня 2017 року, у Кримінальному кодексі України посилено покарання за незаконну вирубку дерев та чагарників у лісах. Також вводиться адміністративна відповідальність за порушення вимог охорони природніх лісів, пралісів, квазіпралісів. Відповідні зміни внесено до Кодексу України про адміністративні правопорушення, Лісового кодексу України та Закону України “Про природно-заповідний фонд”.

Коментарі

Позначки: ,