Із вулиці Бандери у Львові хочуть вкрасти бруківку, яка видобувалася в австрійських Альпах (ФОТО)

Новини 26 Вересня, 2020 1 986

Фото: ФБ/Лев Данилович Львівський

Городян закликають 28 вересня вийти на захист історичної бруківки

У Львові бруківку на вулиці Степана Бандери хочуть демонтувати, а вулицю заасфальтувати.

Як пише «Четверта студія» про це пише на своїй сторінці у ФБ Лев Данилович Львівський.

Як зазначається у дописі, «вулиця Степана Бандери – замощена найдорожчою базальтовою бруківкою чорного кольору, яка в часи Австрійської імперії видобувалась в кар‘єрах Австрійських Альп. Зараз ці кар‘єри закриті. Базальтова бруківка зараз ніде не добувається, то ж вона безцінна!».

Як пише автор, фотографії спеціально зроблено по усій довжині вулиці С. Бандери.

«Львів‘яни зверніть увагу абсолютно уся вулиця Бандери замощена однотипною, правильної форми чорною базальтовою бруківкою прекрасної якості. Безперечно є ями, в межах трамвайних колій, де розбиралась бруківка багато разів, суттєві нерівності – то ж потрібен ремонт. Але потрібен власне ремонт – тобто заміна комунікацій, можливо трамвайного полотна, але безцінна і вічна базальтова бруківка повинна бути повернена на вул. Степана Бандери», – зазначається у дописі.

Автор наголошує, що «як уже проголосив Садовий він іде в мери Львова в черговий раз бо ще не доремонтував вул Шевченка і не зремонтував вул Бандери. На частині «зремонтованої» вулиці Шевченка бруківку уже викрадено, вулицю заасфальтовано. Така ж доля чекає вулицю Степана Бандери. Бруківка повинна бути демонтована, вулиця заасфальтована і звужена».

«Львів’яни не будьте Львівцями – пора вийти і захистити львівську бруківку. В понеділок 28 вересня о 9 ранку приходьте до головного корпусу Львівської політехніки! Не дамо красти львівську бруківку, збережемо історичний вигляд львівських вулиць», – наголошується у дописі.

Вулиця Степана Бандери – замощена найдорожчою Базальтовою бруківкою чорного кольору, яка в часи Австрійської імперії…

Опубліковано Львом Даниловичем Львівським Пʼятниця, 25 вересня 2020 р.

Коментарі

Позначки: ,