Із початком карантину дітей з інтернатів України, які мають рідних, відправили додому

Новини 26 Квітня, 2020 344

Олег Паска. Фото Львівська ОДА

У області перевірять всіх дітей, які перебувають у важких життєвих обставинах та повернулися із інтернатних закладів в сім’ї

Із початком карантину, щоб уникнути масових заражень коронавірусом COVID-19, дітей з інтернатів України, які мають рідних, відправили додому.

Про це інформує прес-служба Львівської ОДА, пише Четверта студія.

«До кінця наступного тижня буде представниками служб у справах дітей та центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді на місцях буде перевірено всіх дітей, які перебувають у важких життєвих обставинах та повернулися із інтернатних закладів в сім’ї» – повідомив заступник голови Львівської ОДА Тарас Грень.

Із початком карантину, щоб уникнути масових заражень коронавірусом COVID-19, дітей з інтернатів України, які мають рідних, відправили додому.

До закінчення карантину в складі районних та міських штабів з протидії COVID-19 працюватимуть також представники служб у справах дітей, структурних підрозділів з питань соціального захисту населення районних державних адміністрацій та виконкомів міст обласного значення.

Як йдеться у повідомленні, в Україні відбулася всеукраїнська селекторна нарада під головуванням т. в. о. міністра освіти і науки України Любомири Мандзій та міністра соціальної політики України Марини Лазебної.

Львівщину на нараді представляли заступники голови облдержадміністрації Юрій Холод та Тарас Грень, керівники департаментів освіти і науки, соціального захисту населення облдержадміністрації, служби у справах дітей  облдержадміністрації та обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Під час наради обговорити питання щодо забезпечення прав дітей на освіту та соціальний захист, які через епідемію COVID-19 повернулися в сім’ї із закладів інституційного догляду.

Коментарі

Позначки: , , ,