Івано-Франківськ слідом за Львовом “скасував” вихідні дні (ВІДЕО)

Новини 14 Листопада, 2020 464

Скриншот відео/Руслан Марцінків/ФБ

Івано-Франківська міська рада звернулись до Кабміну з вимогою скасувати рішення про карантин вихідного дня, визнати його неконституційним

Івано-Франківська міська рада зробила суботу та неділю робочими днями до кінця листопада, щоб обійти карантин вихідного дня. Так само перед цим зробив Львів.

Як пише «Четверта студія» з посиланням на РБК-Україна, про це заявили на засіданні виконавчого комітету міськради Івано-Франківська.

Міська рада зробила суботу та неділю робочими для закладів громадського харчування, торговельно-розважальних центрів, суб’єктів господарювання у сфері торговельного і побутового обслуговування, закладів культури, спортивних залів, фітнес-центрів, басейнів та ринків.

При цьому всі заклади мають забезпечити дотримання санітарних та протиепідеміологічних заходів для запобігання поширення коронавірусу.

Також у міськраді звернулись до Кабінету міністрів з вимогою скасувати рішення про карантин вихідного дня, визнати його неконституційним, та таким, що шкодить малому та середньому бізнесу.

Нагадаємо, влада Львова зробила суботу і неділю робочими днями до кінця листопада. У ці дні, згідно з рішенням, дозволено працювати всім закладам, які обмежує карантин вихідного дня.

Водночас прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що у міських голів немає повноважень дозволяти або забороняти дію рішень уряду.

 

Коментарі

Позначки: , ,