Івано-Франківщина стає червоною зоною

Новини 24 Лютого, 2021 680

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків Фото: ФБ

З п’ятниці, 26 лютого, в Івано-Франківській області вводиться жорсткий карантин. Рішення про «червону зону» ухвалила державна комісія з техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. 

Про це повідомляє прес-служба Івано-Франківської міськради, пише Четверта студія.

«Наша область не справляється з кількістю пацієнтів,  що потребують госпіталізації. У місті вільні місця для стаціонарного лікування ще є. Але ситуація напружена, особливо з важкими хворими», – розповідає міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.

Тож з 26 лютого вводяться такі обмеження червоної зони:

  • Закриваються торгово-розважальні центри, промислові магазини.
  • Перукарні та салони зможуть працювати лише за попереднім записом.
  • Всі освітні заклади мають перейти на дистанційне навчання або закритися.
  • Громадський транспорт діятиме лише в режимі спецперевезень.
  • Поїзди та автобуси міжобласного сполучення їздити не будуть.
  • Ресторани та кафе, як і зараз, працюватимуть на виніс.
  • З магазинів працюватимуть ті, 60% площі яких призначені для продуктів, ліків, побутової хімії, засобів гігієни, преси, кормів для тварин (але інші товари в таких магазинах продовжать продавати).
  • Масові заходи заборонені.

Очільниця департаменту охорони здоров’я Івано-Франківської міської ради Марія Бойко розповідає, що за останні 10 днів дуже зросла кількість не лише дорослих, але й дітей, які звертаються з запитом на госпіталізацію. До того ж зростає кількість дітей, які мають не легку, а середню форму важкості перебігу захворювання, потребують госпіталізації і кисню.

«Ситуація з COVID-19 у Івано-Франківській області та місті зокрема, є складною. Є дуже багато людей, які мають підозру або підтвердження коронавірусної хвороби. До 70% хворих лікуються в поліклініках, оскільки мають легку або середньої важкості форму захворювання. І до 30% людей потребують стаціонарного лікування. Їх приймає Центральна міська клінічна лікарня, міська клінічна лікарня №1 та дитяча міська клінічна лікарня», – говорить пані Марія.

Коментарі

Позначки: ,