Італія не впускатиме туристів до 2021 року – офіційно

Новини 27 Квітня, 2020 830

фото SkyNews

За кількістю інфікованих країна знаходиться на третьому місці, а за кількістю смертей – на другому

Італія до кінця 2020 року не буде відкривати кордони для іноземних туристів, заявив в інтерв’ю газеті La Repubblica міністр культури і туризму республіки Даріо Франческіні.

Як пише «Четверта студія», про це повідомляє Mind.

«Це буде залежати від епідеміологічної ситуації та політики кожної окремої держави. Міжнародного туризму в цьому році не буде, тому народився план «Подорожую по Італії», який передбачає інвестиції у внутрішній туризм», – сказав Франческіні.

За словами міністра, культурні пам’ятки в Італії відкриють в травні. Серед них – Колізей і Помпеї. Він сказав, що відкриються тільки ті пам’ятки, які зможуть забезпечувати заходи безпеки.

Всі музеї, виставки і установи культури в Італії закриті з 8 березня.

При цьому поступова відміна обмежень очікується з 4 травня, буде знята частина обмежень на пересування людей. Одночасно з цим відновить роботу велика частина італійської промисловості, але бари і ресторани залишаться закритими, повідомив прем’єр-міністр Джузеппе Конті.

«Ми ще не в змозі повернути повну свободу пересування, але ми обговорюємо ослаблення нинішніх строгих обмежень. Я вже говорив, що розпорядження «всі вільні» не буде. Ми забезпечимо більш вільне пересування, зберігаючи при цьому всі гарантії запобігання і стримування зараження», – сказав Конті в інтерв’ю газеті La Repubblica.

Він додав, що уряд працює над тим, щоб з 4 травня відновилася робота значної частини промисловості і сфери будівництва. При цьому компаніям буде необхідно дотримуватися жорстких санітарних норм. Дотримуючись цих умов, підприємства стратегічних напрямків, в тому числі ті, які працюють на експорт, зможуть відкритися вже наступного тижня.

В Італії зареєстровано 195 000 випадків заражень коронавірусом. Від COVID-19 померли близько 26 000 чоловік. За кількістю інфікованих країна знаходиться на третьому місці, а за кількістю смертей – на другому.

 

Коментарі

Позначки: , , , ,