Історико-краєзнавчому музею у Винниках виповнилося 30 років

Новини 23 Вересня, 2021 255

Історико-краєзнавчому музею у Винниках виповнилося 30 років

З нагоди відзначення 30-ї річниці функціонування комунального закладу Львівської обласної ради  «Історико-краєзнавчий музей», у Винниках зібралися представники громади, місцевої та обласної влади, закордонні гості.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу ЛОР.

Участь в урочистому заході взяли голова комісії з питань культури Львівської обласної ради Святослав Шеремета, голова комісії з питань історико-культурної спадщини та туризму Іван Щурко та депутатка обласної ради Соломія Риботицька.

«Колектив музею зумів зберегти величезний потенціал переданий нам у спадок від минулих поколінь. Експонати, які тут оберігаються є нашим сильним джерелом для творчості та розвитку. А ще у цьому приміщенні завжди багато гарних людей, здатних творити якісні проєкти», – привітав працівників музею Іван Щурко.

Святослав Шеремета також наголосив на важливості праці істориків, археологів, пошуковців, які творили цей музей впродовж 30 років.

«Винниківський музей сьогодні –  це приклад музейної справи. Тут завжди цікаво, а експозиція не поступається європейським зразкам», – наголосив Святослав Шеремета.

За багаторічну, сумлінну працю, високий професіоналізм, вагомий внесок у розвиток музейної справи депутати вручили директорові музею Ігореві Тимцю почесну відзнаку Львівської обласної ради «30-років Незалежності». З нагоди ювілею працівники історико-краєзнавчого музею у Винниках нагороджені грамотами Львівської обласної ради.

Соломія Риботицька зазначила, що багаторічна праця колективу підтверджує цінність, самобутність і високий рівень музейної справи в Україні. «Все залежить від менеджера  і від колективу. Сподіваюся, що задуманий нами спільний проєкт – «музей переселенців» також незабаром постане у Винниках», – акцентувала депутатка.

З нагоди свята організатори представили гостям оновлену експозицію та  провели науково-методичний семінар на тему: «Музей: минуле, сучасне, майбутнє». Також з  нагоди 30-річчя музею, погасили спеціальну ювілейну марку, презентували фотоальбом «Галичина XX ст. у світлинах Юліана Дороша» та  новий примірник щорічного видання «Наукові студії».

Довідково: у винниківському  історико-краєзнавчому музеї відкрито сучасну інтерактивну експозицію, де представлені археологічні артефакти Західного регіону України. Також працівниками музею розроблено новий туристичний маршрут – «Глинянським шляхом», який об’єднує нові цікаві та перспективні музейні об’єкти, зокрема у Музеї ткацтва та килимарства у м. Глиняни та «Панській садибі у с. Журавники».

На сьогодні музейні фонди налічують понад 80 тисяч експонатів, щороку збірка експонатів поповнюється новими предметами.

Коментарі

Позначки: ,