Історична подія: український картингіст вперше здобув титул Чемпіона Європи

Новини 31 Липня, 2023 35

На наших очах цього тижня сталася визначна подія для України — Олександр Бондарев в історії картингу став першим українцем хто зумів вибороти титул Чемпіона Європи.

Про це пише Четверта студія з посиланням на проект UkrKarting

Цього вікенду італійський трек Cremona Circuit прийняла важливу подію — боротьбу у фінальному раунді Чемпіонату Європи за титул переможця.

У категорії OK Junior, у якій виступає українець Бондарев, участь взяли 81 найкращий картингіст з різних куточків Світу.

У пʼятницю Олександр здобув невдалу Кваліфікацію, зайнявши 29-у позицію у рейтингу. Однак після суботніх Хітів і тяжкої роботи він відіграв 22 позиції та увійшов в топ-5 і здобув хорошу стартову позицію для Супер Хіта.

Сьогоднішній день затамувавши подих чекали усі, адже після боротьби у Супер Хіті та Фіналі, вирішувалося хто ж стане Чемпіоном. Суперники майже наздогнали Олександр по балах.

Яскрава перемога у Супер Хіті, де стартувавши з Р4 Олександр з другого кола зайняв лідируючу позиції, допомогла нашому пілоту отримати хорошу стартову позицію у Фіналі.

Фінал тримав напругу до останнього кола. Олександр стартував з Р4, хоча старт був важким, на шостому колі йому вдається обігнати суперника і зайняти Р3, фінішує наш гонщик на цій же позиції і здобуває подіум в 4-му етапі FIA Karting European Championship.

Подіум в Іспанії, дві перемоги у Чехії та Данії та подіум в Італії приносять Олександру абсолютну перемогу за титул Чемпіона Європи 2023

Нагородження Олександра, як переможця Чемпіонату Європи 2023 відбудеться у грудні на загальній церемонії FIA з іншими пілотами картингу та гонщиками Формули-1.

“Щиро дякуємо команді Kart Republic, Driver Management – WHSG за злагоджену роботу, батькам за підтримку на шляху до чемпіонства, нашим найкращим вболівальникам за слова підтримки та привітання, а також, що розділяєте з нами усі визначні моменти!
Дякуємо Favbet Foundation за підтримку!”, – йдеться у повідомленні.

Коментарі

Позначки: