Потрібні для країни справи можна робити, і не маючи мандата народного депутата. Про це написала на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook депутат фракції «Європейська Солідарність» Ірина Луценко, пише Четверта студія.

«Повідомляю, що подала заяву про дострокове припинення депутатських повноважень. Стан здоров’я не дає мені можливості працювати у повну силу, а відлежуватись за спинами команди не звикла», – зазначила вона.

Ірина Луценко наголосила, що завжди розглядала депутатський мандат як велику відповідальність і можливість долучитися до розбудови країни. Вона додала, що створене за її ініціативою міжфракційне депутатське об’єднання «Чужих дітей не буває» згуртувало десятки депутатів з однією метою – створити умови для безпечного і всебічного розвитку дитини та ухвалити багато важливих законів.

«Своєю основною місією бачила захист дітей і українських родин, боротьбу з домашнім насильством, захист прав людини», – зазначила Ірина Луценко.

«Вперше в українському законодавстві з’явилось таке поняття як домашнє насильство. Вперше воно визнано кримінальним злочином. Вперше батьки, що забули про існування власних дітей, виплатили на їхню користь понад 8 мільярдів гривень аліментів», – нагадала політик.

«Пріоритетом моєї роботи як народного депутата також був захист державного суверенітету України. Вперше був заборонений доступ до виборів спостерігачам держави-агресора. Вперше незаконний перетин державного кордону України визнано кримінальним злочином», – також підкреслила Ірина Луценко.

«Вперше в Конституції України закріплено курс на євроатлантичну інтеграцію, наше прагнення набути повноправне членство в ЄС і НАТО», – наголосила депутат.

Ірина Луценко подякувала своїм колегам і однодумцям за підтримку і співпрацю. «Залишаюсь членом команди партії «Європейська Солідарність». Потрібні для країни справи можна робити і не маючи мандата народного депутата. Це демонструють наші хлопці і дівчата, які захищають Батьківщину, волонтери, хлібороби, підприємці, науковці – всі українці, які щоденною працею примножують і розбудовують нашу державу», – підкреслила політик.

Вона додала: «Україна переживає непрості часи випробувань. Зараз головне – згуртуватись і владі, і опозиції навколо наших державних інтересів. Не дати розхитати нас зсередини, натомість консолідувати суспільство і захистити нашу країну від зовнішнього агресора».

«Як мама сина-захисника і учасника АТО закликаю всіх нас не здаватися і перемагати. Завершити хочу словами Ліни Костенко: «Є боротьба за долю України. Все інше – то велике мискоборство», – резюмувала Ірина Луценко.