Ірина Луценко дала сім порад Зеленському

Новини 17 Травня, 2019 48
Ірина Луценко дала низку порад Зеленському. Фото: Прямий.

Ірина Луценко дала низку порад Зеленському. Фото: Прямий.

Народний депутат від “Блоку Петра Порошенка” Ірина Луценко дала сім порад новообраному президенту Володимиру Зеленському.

Вона їх оприлюднила на брифінгу у Верховній Раді Україні, який транслював телеканал “Прямий”.

“Бачачи, яка наразі низька співпраця між новообраним президентом з парламентом, якого також обирав український народ, та, зважаючи на недосвідченість Зеленського, хочу дати йому сім порад, як не воювати, не шантажувати, не принижувати парламент, а досягти принаймні тих результатів, яких досяг президент Порошенко, співпрацюючи з парламентом”, – заявила депутат.

Перша порада – повчитися у Порошенка терпінню.

“Намагатися переконувати депутатів, навіть тоді, коли вас спочатку не підтримують. Це демократія. І парламент, як колективний орган, у нас головний у цій країні”, – сказала представник президента у Раді.

Друга порада – пропонувати парламенту такі проекти законів, за які голосуватиме навіть опозиція.

Третя порада – бути принциповим і не слухати олігархів.

“Бо через це ви можете програти вибори, як це вийшло в ситуації з президентом Порошенком і отримати ворожі телеканали. Бо ми знаємо, що 70% телеканалів займалися тільки тим, що критикували президента Порошенка”, – сказала Луценко.

Четверта порада – чути своїх опонентів, опозицію і дослухатися до конструктивних пропозицій.

П’ята порада – співпрацювати з міжнародною коаліцією.

“Щоб заручитися їхньою підтримкою необхідно мати чітку, однозначну позицію, рішуче продовжувати реформи в Україні і непохитно захищати права своїх громадян, як гарант Конституції”, – додала вона.

Шоста порада -побороти російську паспортизацію Донбасу і вивчити українську мову.

“Шановний новообраний президент, пане Зеленський, вивчить українську мову… Освойте цю м’яку зброю. Вона допоможе вам захистити Україну і знайти спільну мову у парламенті”, – зазначила Луценко.

Сьома порада – “пам’ятати, що булава – не цукерка ,а відповідальність”.

“Під час інавгурації ви отримаєте таку довгоочікувану булаву. Булава – це не цукерка. Булава, то ваша велика відповідальність”, – заявила Луценко, додавши що це символ мужності і самопожертви.

За її словами, з помаху цієї булави Зеленський буде віддавати накази Збройним силам, як Верховний головнокомандувач, тому порадила йому поважати, захищати і посилювати українське військо.

“І на завершення, взявши цю булаву в руки, у понеділок на інавгурації, уважно роздивіться її. В її надверші знаходиться секрет – стилет з латинським виразом: “Все повертається”. Пам’ятайте про це, коли ви будете ухвалювати рішення”, – сказала вона.

Наостанок Луценко побажала Зеленського зробити більше, ніж Порошенко.

Коментарі

Позначки: , , , ,