Ірина Федишин пояснила, скільки балів поставила Польщі

Новини 15 Травня, 2022 2 068

10 – Польща

Львівська співачка та учасниця журі від України Ірина Федишин пояснила ситуацію із балами на пісенному конкурсі «Євробачення».

Про це пише Четверта студія з посиланням на допис Федишин у Фейсбуці.

«Ситуація з Польщею не приємна не тільки вам, але й мені. І якби я була по сторону глядацького голосування, я б теж була такою розлюченою. Тому що, не зважаючи на те, що «Євробачення» все ж «ніби-то» аполітичний конкурс, важко відсторонитися, коли у твоїй країні війна і найбільше руку допомоги тобі простягає Польща. Коли я побачила такі результати – це було шоком і для мене.

Кожен з членів журі не знав скільки хто кому поставив балів, бо кожен ставив бали від себе самого у бланку, і не має права це обговорювати, бо це фіксується юридично під наглядом нотаріуса і притягується до відповідальності. Потім всі бали сумуються організаторами в цифри.

Тому попри те, що не можна оприлюднювати свої голоси і за це можна бути оштрафованою, я скидаю фото своєї анкети, де видно, скільки балів отримала Польща особисто від мене.

Як так вийшло, що для Польщі вийшло 0 балів ??? Я не знаю відповіді на це запитання…
Ми щиро вдячні польському урядові і народу за все, що вони для нас роблять: надають прихисток для жікон і дітей, передають неймовірно велику гуманітарну допомогу і всіляко підтримують Україну. Це неоціненно. Мені шкода, що так вийшло. Не знаю, як голосували інші, мої бали для Польщі – 10», – написала співачка.

Коментарі

Позначки: