Інтрига від Генпрокурора: анонсовано підозру “комусь з керівників державної влади”

Новини 20 Листопада, 2017 41

Генеральний прокурор України Юрій Луценко. Фото: Днепр Час

Генпрокурор додав, що, згідно з законом, ГПУ вже немає права це робити, але все одно зробить

Генеральна прокуратура готується повідомити про підозру одному з представників керівництва держави.

Про це на брифінгу 20 листопада заявив генпрокурор Юрій Луценко.

“Цього тижня, я думаю, що ми будемо пред’являти підозру одному з діючих керівників державної влади”, – сказав Юрій Луценко в ефірі “112 Україна“, – інформує “Українська правда”.

Генпрокурор додав, що, згідно з законом, ГПУ вже немає права це робити, але все одно зробить. “Ми не маємо на це права. Чи це зупинить справу? Ні. Ми допитаємо його і передамо повний текст підозри до НАБУ”, – сказав Юрій Луценко.

Як відомо, Державне бюро розслідувань мало почати функціонувати з 20 листопада 2017 року і, відповідно, розпочати досудове слідство справ, які зараз розслідуються органами прокуратури.

Водночас, досі ДБР не розпочало своєї діяльності, а з 20 листопада 2017 року слідчі органів прокуратури втрачають повноваження щодо здійснення досудового розслідування злочинів, підслідних бюро.

Ситуацію мав виправити законопроект 7278, який би продовжив повноваження ГПУ у цих справах до 1 січня 2019 року. Однак, проект досі не був включений у порядок денний засідання Верховної Ради.

16 листопада директором Державного бюро розслідування конкурсна комісія обрала Романа Трубу.

Першим заступником голови ДБР було обрано прокурора Ольгу Варченко, а заступником директора – заступника екс-прокурора Києва Олександра Буряка.

Коментарі

Позначки: , ,