Інтерв’ю Зеленського The Guardian виявилось проплаченим фейком, – ЗМІ

Новини 09 Березня, 2020 533

Фото: ФБ/Володимир Зеленський

Цитати президента Володимира Зеленського британському виданню The Guardian, які Офіс президента представив як інтерв’ю, виявилися статтею про главу держави

Матеріал “Випадковий президент” був оприлюднений не в основному виданні The Guardian, а в рекламному додатку, повідомляє Depo.ua з посиланням на телеканал “Прямий“.

“Перше враження після прочитання – це іміджева катастрофа. Як його прес-служба могла допустити вихід такого матеріалу? Там же Зеленського не просто розбирають на частини, його розмазують на атоми”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у статті авторських коментарів набагато більше, ніж прямої мови Зеленського, вони чутливі і гидливі.

“Вчитайтеся: “Зеленський робить паузу і сміється. Він набирає повітря, перш ніж дати довгу, заплутану і багато в чому безглузду відповідь про потужну підтримку США, яку він відчуває, зокрема, з боку президента”, – йдеться в аналізі статті.

Повідомляється, що у статті дуже детально, з садистською насолодою, описується кар’єра Зеленського-коміка. Потім вивалюються не менше неприємні подробиці виборчої кампанії, включаючи проведення дебатів за сценарієм Зеленського. Журналіст не забув відзначити, що Порошенко на сцені вимкнули мікрофон. Скандал з американською допомогою і принизливі подробиці взаємодії Трампа і Зеленського. Кумівство та призначення друзів на вищі державні посади.

“Екскурс в історію російсько-української війни. Натяк на те, що Зеленський готовий вести переговори з Путіним не дивлячись 14000 убитих українців. Короткі цитати Зеленського супроводжуються нищівними коментарями. (“Його запальність нівелюється відсутністю конкретики. У таких випадках Зеленський звучить майже як Трамп”), – йдеться у повідомленні.

Журналісти “Прямого” відзначають, що перепадає і прес-секретарці, яка постійно втручається в розмову, підказує, дає мімічні сигнали своєму візаві, але це не допомагає. На багато питань Зеленський відповідає “я не знаю” або просто сміється.

“Стаття побудована так, що Зеленський не виглядає милим або смішним. … Неадекватна, некерована людина, якій остаточно знесло дах від посади, яка в рази перевищує його природні можливості. Перед нами постає небезпечний психопат, який відверто жаль з приводу того, що немає у нього повноважень вішати людей”, – зазначають журналісти.

Також зазначається, що наразі невідомо – хто оплатив цей матеріал.

Коментарі

Позначки: ,