Інтернет-торгівля передбачає застосування РРО/ПРРО, – ДФС

Новини 12 Лютого, 2024 38

Внутрішньо переміщені особи можуть отримати 20 тисяч гривень, але не всі / Фото: pixabay.com

Розмір штрафу — 25% вартості проданих з порушеннями товарів/послуг за порушення, вчинене вперше та 50% за кожне наступне вчинене порушення

Головне управління ДПС у Львівській області вкотре звертає увагу платників податків на обов’язок використання РРО/ПРРО та дотримання порядку проведення розрахунків під час здійснення розрахункових операцій.

Про це пише Четверта студія з посиланням на ДФС Львівщини.

Нещодавно податківці Львівщини на підставі доперевірочного аналізу встановили факт продажу американських грилів відомих брендів за допомогою Інтернет – магазину.

На підставі отриманої інформації працівники підрозділу фактичних перевірок провели перевірку суб’єкта господарювання, що здійснює торгівлю грилями через мережу Інтернет, з використанням сторінки в соціальній мережі FACEBOOK, в якої близько 3,7 тисяч підпиcників.

У ході проведення контрольної розрахункової операції здійснено покупку грилю на суму 80 тис. грн та за результатами фактичної перевірки зазначеного Інтернет – магазину встановлено факт проведення розрахунків без застосування РРО/ПРРО та без видачі відповідних розрахункових документів.

Зазначене свідчить про порушення п.1 та п.2 ст.3 Закону України від 06.07.1995р. №265/95-ВР ,,Про застосування РРО в сфері торгівлі громадського харчування та послуг” із змінами та доповненнями.

За результатами проведення фактичної перевірки будуть застосовані відповідні штрафні/фінансові санкції.

Нагадаємо, що відповідно до вимог п.1 ст.17 Закону №265/95-ВР до суб’єктів господарювання за невидачу (в паперовому вигляді та/або електронній формі) відповідного розрахункового документа, що підтверджує виконання розрахункової операції, застосовується фінансова санкція у таких розмірах :

· 100 відсотків вартості проданих з порушеннями встановленими цим пунктом, товарів (робіт, послуг) – за порушення вчинене вперше,

· 150 відсотків вартості проданих з порушеннями встановленими цим пунктом, товарів (робіт, послуг) – за кожне наступне вчинене порушення.

До закінчення військового стану, але не довше ніж до 01.08.2025 року встановлено зменшений розмір штрафних санкцій за незастосування РРО/ПРРО, невидачу розрахункового документу або видачу його на неповну суму покупки, що застосовують до ФОП – єдинників, не платників ПДВ, які здійснюють торгівлю, крім продажу підакцизних, технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, лікарських засобів, виробів медпризначення, ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння.

Розмір штрафу — 25% вартості проданих з порушеннями товарів/послуг за порушення, вчинене вперше та 50% за кожне наступне вчинене порушення.

Коментарі

Позначки: ,