«INSO-Львів» відкриє концертний сезон (ВІДЕО)

Новини 26 Серпня, 2021 117

4 вересня о 18:00 у Львівській національній філармонії відбудеться концерт оркестру «INSO-Львів» «VIVERE EST COGITARE – Жити, значить мислити».

Про це ІВ “Четверта студія” повідомила прес-служба «INSO-Львів».

У програмі – Анна Корсун. Audioguide for singing orchestra та Ґустав Малєр. Симфонія №1 Ре мажор. Диригуватиме Кирило Карабиць.

«INSO-Львів» завжди дивує своїх слухачів непересічністю ідей та майстерністю їхнього музичного втілення. Цього сезону оркестр не просто готовий дивувати, а вражати – обираючи надскладний (часом маловідомий, часом абсолютно експериментальний та новітній) матеріал для того, щоб йти у фарватері із світовими музичними майданчиками. До того ж у цьому сезоні «INSO-Львів» знову матиме змогу працювати із всесвітньо відомим диригентом Кирилом Карабицем. Особливості та трепету цій миті додає і те, що нарешті (вперше за півтори року) весь оркестр зіграє на одній сцені.

Винятковим робить репертуар незвичне поєднання композиторів – Ґустава Малера та Анни Корсун (сучасної українсько-німецької композиторки). Для Анни музика вважається ефемерним мистецтвом, сутнісно незрозумілим, що здатне впливати на емоції, відчуття – щось на кшталт магії. Натомість Малєр вважав себе інструментом, на якому грає Всесвіт, природа. Природа для нього – єдина, всеосяжна субстанція, що виявляється в нескінченності окремих речей.

«INSO-Львів» намагатиметься поєднати минуле із сьогоденням, ще раз підтверджуючи те, що минуле невідривне від нас, що звучить на одній, суцільній лінії життя. Якщо музика не рятує світ, то наповнює його красою буття.

Квитки можна придбати за посиланням.

Довідково

«ІNSO-Львів» (International Symphony Orchestra) є одним із найкращих виразників того, що український культурний продукт вартий світового визнання і про це невпинно засвідчує його співпраця із всесвітньо відомими музикантами та дириґентами. Якість музики та висока майстерність – визначальні фактори, які вирізняють його та, зрештою, надають гнучкості у виборі репертуару: від класики до джазу, від опери до мюзиклів та популярної музики. Це притягує солістів із світовими іменами, які успішно виступали у концертних програмах «INSO-Львів», а також диригентів, з якими оркестр пов’язує плідну та успішну співпрацю.

«ІNSO-Львів» – це один із тих оркестрів, який широко гастролює за межами батьківщини та прикрашає сцени не лише Європи, але й Китаю, Колумбії та Єгипту. Він з року у рік виконує почесну роль базового оркестру на міжнародних фестивалях, урочистих подіях та конкурсах. До того ж CD оркестру відзначені нагородами Radio Swiss Classic. В 2017 році оркестр започаткував плідну співпрацю з британським лейблом Toccata Classics. Реліз диску під назвою «Paganini by Arrangement» відбувся восени 2018 року і відразу потрапив до рейтингу «Records Review» BBC Radio 3.

Для цього академічного симфонічного оркестру затісні звичні рамки та ролі. Це, перед усім, той оркестр, який ретранслює собою ідею миру. У своїх проєктах впроваджує ключову місію – культурну дипломатію – завдяки об’єднуючій силі музики. «ІNSO-Львів» ініціював та провів низку подій присвячених ідеї миру та рівності, зокрема всеукраїнську культурну акцію «Спільне Повітря», що об’єднала провідні оркестри України, які одночасно виконали «Оду до радості» Людвіга ван Бетховена в найбільших аеропортах України (Київ, Одеса, Донецьк, Харків, Дніпропетровськ, Львів) та масштабну музичну подію «БАХ Маратон – Ready. Steady BACH!». Музичні проєкти оркестру під гаслом «Класика заради Миру» – послідовні та щорічні.

«INSO-Львів» – це яскрава, мистецька палітра блискавичних, плинних та глибоких емоцій, якими музиканти діляться зі своїми слухачами, втілюючи одночасно творчу, культурно-дипломатичну і просвітницьку місію.

Великою честю для оркестру є те, що його багаторічним мистецьким керівником був народний артист України, лауреат Національної премії імені Тараса Шевченка, академік Академії мистецтв України, професор, кандидат мистецтвознавства, Герой України – Мирослав СКОРИК (1938—2020). Зараз мистецьким керівником оркестру є Валерій Соколов.
З 2007 року Головою Правління оркестру та ідейною натхненницею багатьох проєктів і програм є Іоланта Пришляк.

Коментарі

Позначки: ,