«Іншого шансу може не бути», – нардепи із Львівщини обіцяють дотиснути ухвалення мовного закону

Новини 24 Квітня, 2019 198

«25 квітня має увійти в історію як День ухвалення довгоочікуваного закону про державну мову. Я на цьому наполягаю і закликаю усіх однодумців громадян прийти під Верховну Раду і не дозволити реваншистським силам провалити, заблокувати чи штучно відтягнути ухвалення мовного закону».

Про це народний депутат фракції «Народний фронт» Михайло Хміль написав на своїй сторінці у Фейсбук.

«Зараз у Раді збираються підписи за відкликання із посади голови парламенту Андрія Парубія. Це робиться спеціально для того, щоб відкласти закон про мову у довгий ящик. Ми ухвалили в цих стінах закони про декомунізацію, про мовні квоти, про відновлення національної пам`яті, і ми, проукраїнська більшість, повинні дотиснути ухвалення закону про українську мову. Бо іншого шансу може й не бути. Мова об‘єднає Україну! Якщо ми справді хочемо бути нацією зі своїм кодом», – зазначив Михайло Хміль.

Водночас інший нардеп Ігор Васюник запевнив, що український парламент 8-го скликання із прозахідною, конституційною більшістю, який зафіксував курс України в НАТО та ЄС, утвердить статус української державної мови.

«З колегами по парламенту чітко заявляємо: РЕВАНШУ РИГІВ – НЕ ДОПУСТИМО! Андрій Парубій залишиться спікером ВРУ! Бо сьогодні лише він здатен втримати проукраїнську більшість в парламенті і єдина гарантія продовжити той курс України, який українці обрали 2014 року. ВРУ піде на строкові вибори восени цього року! Підстав для позачергових виборів, як цього хоче ригівське кодло, не буде! Україна монолітна в своїх прагненнях! РЕВАНШУ ПРОРОСІЙСЬКОГО КОДЛА НЕ БУДЕ!», – заявив Ігор Васюник.

У свою чергу голова Верховної Ради Андрій Парубій заявив, що поставить на голосування питання про свою відставку тільки після того, як у якості спікера підпише ухвалений парламентом мовний закон.

Закликає українців прийти 25 квітня, о 9:00, під Верховну Раду також народний депутат Микола Величкович. «25 квітня о 9.00 приходимо під Раду з вимогою прийняти закон про мову. Далі будемо захищати парламентаризм, як реальний важіль протидії реваншу. І готуватись до жовтня, об’єднувати патріотичних людей здатних до дій. Мобілізуємось і гуртуймось. Захистимо Україну

 

Коментарі

Позначки: , ,